طرز تهیه آش اسفناج و عدس خوشمزه و لعاب دار برای سرماخوردگی
آش اسفناج با عدس و آرد برنج یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با سبزی پرخاصیت اسفناج و عدس درست می شود. بر خلاف دیگر آش های ایرانی، در این آش از حبوباتی مثل لوبیا و نخود استفاده نمی شود. سبزی اسفناج منبع غنی از آهن است و مصرف آن برای کسانی که مبتلا به فقر آهن و کم خونی هستند، توصیه می شود. اما برای اینکه از خوردن سبزی اسفناج خسته و دلزده نشوید، می توانید آن را در انواع غذاها مثل آش اسفناج استفاده کنید. در این آش علاوه بر اسفناج از عدس هم استفاده شده که عدس علاوه بر اینکه خونساز است، برای بالا بردن انرژی روزانه بدن هم بسیار مفید است و برای درمان سرماخوردگی مفید است پس به هیچ عنوان آش اسفناج را از دست ندهید. در ادامه با آموزش طررز تهیه آش اسفناج و عدس با وبسایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش اسفناج و عدس 4 تا 5 نفر | |
---|---|
اسفناج | 1 کیلو گرم |
پیاز | 5 عدد |
عدس | 1 پیمانه |
آرد برنج | 2 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 2 قاشق چایخوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | 2 قاشق چایخوری |
فلفل | 1 قاشق چایخوری |
آبغوره | 4 قاشق غذاخوری |
کشک | به مقدار لازم |
1. برای شروع پخت، ابتدا آرد برنج را در مقداری آب سرد حل کرده و از صافی رد می کینم تا زلال شود. بعد حدود 6 پیمانه آب بهش اضافه کرده و در یک قابلمه روی حرارت مرتب هم می زنیم تا به جوش بیاید و آرد گلوله نشود.
2. سپس عدس را که از ۲ ساعت قبل خیس کرده بودیم، به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا عدس کمی در آش بجوشد و تقریبا نیم پز شود. در این فاصله هم اسفناج را پاک کرده و بعد از شستن خیلی ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
3. وقتی عدس نیم پز شد، اسفناج خرد شده را هم اضافه می کنیم و مجدد صبر می کنیم تا مواد آش کامل بپزد. در این مرحله حتما کمی نمک هم به آش اضافه کنید تا رنگ اسفناج آش را زیاد سبز نکند.
4. در ادامه پیازها را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم و در یک تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم تا کاملا ترد و طلایی شود. وقتی طلایی شد، کمی زردچوبه می زنیم و از روی حرارت برمی داریم.
5. در انتها پخت نصف پیازداغ را به همراه کمی فلفل به آش می ریزیم و صبر می کنیم تا آش با حرارت ملایم کاملا جا بیفتد. نصف پیازداغ را هم برای تزیین روی آش نگه می داریم.
6. وقتی آش اسفناج ما کاملا لعابدار شد و جا افتاد، از روی حرارت برمی داریم و در ظرف می کشیم و روی آن را با پیازداغ و کشک تزیین می کنیم.