طرز تهیه نان روغنی خوشمزه و خانگی به روش سنتی
نان روغنی یکی از نان های سنتی و خوشمزه می باشد و نان روغنی برخی از شهرهای ایران از جمله تبریز، ارومیه مشهد، سبزوار، زابل و کرمانشاه بسیار معروف است. در ادامه با طرز تهیه نان روغنی خوشمزه و خانگی به روش سنتی برای صبحانه و عصرانه با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان روغنی | |
---|---|
آرد | به میزان لازم |
خمیر مایه | یک قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر یا آب | 1 لیوان |
روغن | 6 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای رومال | |
---|---|
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه نان روغنی
مرحله اول
برای درست کردن نان روغنی خوشمزه ابتدا در یک ظرف مناسب خمیر مایه، شیر ولرم (گرمی شیر باید در حدی باشد که دست را نسوزاند) و 1 قاشق چای خوری شکر را مخلوط می کنیم و به مدت 10 دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
سپس در یک ظرف دیگر تخم مرغ، باقی مانده شکر، روغن و نمک را می ریزیم و مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله سوم
بعد خمیر مایه را با چند قاشق غذاخوری آرد مخلوط کرده و به مواد تخم مرغی اضافه می کنیم. کمی هم می زنیم تا مواد باهم ترکیب شوند.
مرحله چهارم
سپس باقی مانده آرد را هم اضافه می کنیم و پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب می کنیم تا خمیر جمع شود.
مرحله پنجم
حالا روی سطح کار مقداری آرد می پاشیم و خمیر را روی سطح کار به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم. برای این کار خمیر را مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید. آنقدر ورز بدهید تا خمیر نرم و لطیفی درست شود.
مرحله ششم
در این بخش خمیر را چانه بزرگ گرفته و داخل کاسه چرب شده قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم تا در یک جای نسبتاً گرم به مدت 1 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله هفتم
پس از استراحت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و از خمیر چانه می گیریم. سپس هر چانه را با وردنه در اندازه های دلخواه باز می کنیم و روی آن ها با قالب دلخواه یا نوک انگشت هامون طرح می اندازیم.
مرحله هشتم
در این مرحله روی نان ها را با مخلوط زرده تخم مرغ، ماست و کمی زعفران دم کرده رومال می کنیم و در صورت تمایل مقداری کنجد هم می پاشیم.
مرحله نهم
سپس نان ها را برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله دهم
مقدار گفته شده برای پخت نان به دلیل تفاوت دمای فرها تقریبی است و باید حتما پخت نان ها را بررسی کنید. در یکی دو دقیقه آخر پخت گریل بالای فر را روشن کنید تا روی نان ها هم طلایی شود.