طرز تهیه نان صبحانه خوشمزه و مغزدار خانگی با طعم عالی
نان صبحانه ای که در این رسپی آماده کردیم یکی از نان های پرطرفدار و معروف برای صبحانه و عصرانه می باشد و به صورت مغزدار با شکلات تخته ای درست می شود. شما می توانید این نان را با فر و حتی بدون فر در ماهیتابه هم درست کنید. در ادامه با طرز تهیه نان صبحانه خوشمزه و مغزدار خانگی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان صبحانه | |
---|---|
آرد | 3 لیوان |
آب ولرم | 1 پیمانه |
مایه خمیر | یک و نیم قاشق مرباخوری |
نمک | 2 قاشق چای خوری |
شکر یا عسل | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع یا زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ برای رومال | 1 عدد |
شکلات تخته ای (اختیاری) | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان صبحانه
مرحله اول
برای درست کردن نان صبحانه خوشمزه ابتدا آب ولرم، شکر و مایه خمیر را در یک ظرف مناسب باهم مخلوط می کنیم و به مدت 10 دقیقه با درب بسته کنار می گذاریم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
در یک ظرف دیگر روغن، نمک و خمیر مایه به عمل آمده را می ریزیم و پس از مخلوط کردن، آرد را کم کم و به صورت تدریجی ا ضافه می کنیم و ورز می دهیم. توجه کنید آرد را باید تا جایی اضافه کنید که به دست نچسبد.
مرحله سوم
پس از اینکه خمیر آماده شد آن را چانه بزرگ گرفته و در یک ظرف چرب شده قرار می دهیم و به مدت 1 ساعت در یک محیط نسبتاً گرم استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله چهارم
پس از استراحت خمیر آن را به 8 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را چانه می کنیم. در صورت تمایل برای درست کردن نان صبحانه مغزدار، وسط هر یک از چانه ها شکلات تخته ای می گذاریم.
مرحله پنجم
حالا چانه ها را دور تا دور قالب یا ماهیتابه می چنیم و یکی از آن ها را وسط قالب قالب می دهیم و بعد دوباره حدود 15 دقیقه به چانه ها استراحت می دهیم.
مرحله ششم
توجه کنید بهتر است چانه ها را کمی با فاصله کنار هم بچینید. چون بعد از استراحت دوم و پخت، چانه ها بزرگتر و حجیم تر می شوند.
مرحله هفتم
در این فاصله مواد رومال را آمده می کنیم. برای این کار یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی شیر و زعفران دم کرده مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله هشتم
بعد روی نان ها را با مواد رومال آماده شده رومال می کنیم. سپس روی نان ها در صورت تمایل مقداری کنجد یا سیاه دانه می پاشیم.
مرحله نهم
حالا برای پخت، قالب حاوی نان ها را در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله دهم
در دو سه دقیقه آخر پخت، شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها هم برشته و خوشرنگ تر شود.
مرحله یازدهم
پس از اینکه نان های صبحانه مون کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن کامل آن ها را داخل یک پارچه و نایلون می گذاریم تا خشک نشوند و برای صبحانه یا یک عصرانه بی نظیر سرو می کنیم.