طرز تهیه آش سیرابی اراک با جو و کشک + طعم عالی
آش سیرابی از آش های خوشمزه و معروف کشورمون می باشد و همان طور که از نامش مشخص است مواد اصلی این آش سیرابی است و با حبوباتی نظیر جو، نخود و لوبیا طبخ می شود. ناگفته نماند در برخی از دستورها آش سیرابی را حتی با رب انار، ترخینه ، کشک، گندم و برنج هم درست می کنند. آش سیرابی شهرهای اراک، یزد، مشهد، تبریز و ملایر از مشهورترین آش های سیرابی کشورمون می باشد و افرادی که به تنهایی نمی توانند سیرابی بخورند آش سیرابی برایشان بهترین پیشنهاد است. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش سیرابی خوشمزه و خانگی به روش اراکی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش سیرابی | |
---|---|
سیرابی | به میزان دلخواه |
سبزی آش | نیم کیلو |
جو | 1 لیوان |
نخود | 1 استکان |
لوبیا چیتی | 1 استکان |
پیاز درشت | 2 عدد |
سیر | 1 بوته |
نعناع خشک | به میزان نیاز |
روغن زیتون یا کنجد یا مایع | به میزان نیاز |
کشک ساییده سفت | 1 لیوان |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
1. برای درست کردن آش سیرابی اراکی و خوشمزه ابتدا حبوبات و جو را از شب قبل خیس می کنیم و چند باری آب شان را عوض می کنیم تا نفخ شون از بین برود.
2. سپس یکی از پیارها و نصف بوته سیر را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک قابلمه غیر آلومینیومی به همراه سیرابی که با قیچی به قطعات دو سانتی برش دادیم تفت می دهیم. توجه کنید در حد 4 تا 5 دقیقه تفت می دهیم و نمی خواهیم سرخ شود.
3. در ادامه نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه می کنیم و و بعد از اینکه کمی هم زدیم نصف لیوان آب جوش اضافه کرده و صبر می کنیم تا آب بجوشید. بعد از اینکه به جوش آمد به اندازه های که برای پخت 3 تا 4 ساعته سیرابی آب داشته باشیم آب جوش اضافه می کنیم. با این روش رنگ آش شما تیره نمی شود. دقت داشته باشید مدت زمان پخت سیرابی به اندازه و جنسش بستگی دارد.
4. در اواسط پخت سیرابی جو و حبوبات را اضافه می کنیم و کمی روغن زیتون یا کنجد یا روغن مایع اضافه می کنیم و دقت می کنیم که سر نرود. حرارات هم باید در طول زمان پخت روی کم باشد و هر از گاهی غذا را هم می زنیم و اگر احساس کردید آب غذا کم است می توانید کمی آب جوش اضافه کنید.
5. بعد از اینکه سیرابی و حبوبات پختند و آب غذا به اندازه شد، سبزی آش را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا غذا جا بیفتد. نمک غذا را هم با توجه به نمک کشکمون تنظیم می کنیم تا موقع اضافه کردن کشک شور نشود.
6. در این مرحله کشک را کمی با آب باز می کنیم و پیاز دوم و بقیه سیر + نعنا را با کمی روغن سرخ کردنی تفت می دهیم تا بدین ترتیب پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ درست کنیم.
7. بعد از اینکه آش به طور کامل پخت آن را در ظرف سرو می کشیم و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین و سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش سیرابی خوشمزه و اراکی لذت ببرید.