طرز تهیه نان کوهی مازندرانی خوشمزه و خوش عطر در خانه
نان کوکی یا همان نان ییلاقی از نان های خوشمزه و مغزدار آمل و مازندران می باشد و برای وعده صبحانه، میان وعده و افطار مصرف می شود. این نان هم بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و هم اینکه بسیار خوش عطر است. در ادامه با طرز تهیه نان کوهی مازندرانی خوشمزه و خوش عطر در خانه با مجله آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان کوهی مازندرانی | |
---|---|
آب ولرم | نصف لیوان |
خمیر مایه | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق سوپ خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
ماست به دمای محیط رسیده | نصف لیوان |
روغن مایع یا کره ذوب شده | کمتر از نصف لیوان |
آرد | دو و نیم تا سه پیمانه |
نمک | یک دوم قاشق چای خوری |
مواد لازم برای مواد میانی | |
---|---|
گردو | نصف لیوان |
کنجد | 2 قاشق سوپ خوری |
هل | یک دوم قاشق چای خوری |
رازیانه | یک دوم قاشق چای خوری |
شکر | یک چهارم پیمانه |
مواد لازم رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 1 قاشق غذاخوری |
کنجد | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان کوهی مازندرانی
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا آرد و نمک را مخلوط می کنیم. سپس خمیر مایه، شکر، آب، ماست و روغن را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
مرحله دوم
سپس خمیر را ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود و به دست نچسبد. بعد یک ظرف تمیز را کمی چرب می کنیم و خمیر را داخل ظرف می گذاریم و روی آن را می پوشانیم و در یک محیط نسبتاً گرم به مدت یک ساعت استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود.
مرحله سوم
در این فاصله مواد میانی نان را آماده می کنیم. برای این کار همه مواد میانی گفته شده را داخل خرد کن بریزید و چند بار بزنید تا مواد کمی خرد و مخلوط شوند.
مرحله چهارم
پس از استراحت خمیر دوباره آن را ورز می دهیم و به چانه های 30 گرمی تقسیم می کنیم و روی چانه ها را می پوشانیم تا این بار خمیر 10 دقیقه استراحت دوم را بکند.
مرحله پنجم
پس از استراحت دوم، هر یک از چانه ها را کمی با دست باز می کنیم و از مواد میانی یک قاشق مرباخوری وسط خمیر می گذاریم و بعد خمیر را جمع می کنیم و داخل سینی فر با فاصله کنار هم می گذاریم. برای همه چانه ها این کار را تکرار می کنیم.
مرحله ششم
سپس روی چانه ها را با دستمال تمیز می پوشانیم و به مدت 30 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر استراحت سوم را داشته باشد.
مرحله هفتم
در این فاصله مواد رومال نان را درست می کنیم. برای این کار در یک کاسه زرده تخم مرغ و شیر را باهم مخلوط می کنیم تا رومال نان آماده شود.
مرحله هشتم
بعد از استراحت سوم روی خمیرها را با مواد رومال آماده شده، رومال کرده و کنجد می پاشیم و برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا طلایی شوند.
محله نهم
پس از پخت کامل نان ها، آن ها را از فر بیرون می آوریم و بر روی توری قرار می دهیم تا خنک شوند. امیدواریم از خوردن این نان های کوهی خوشمزه و محلی مازندران لذت ببرید.
نکات پخت نان کوهی
توجه کنید به جای آب و ماست می توانید از یک لیوان ولرم هم استفاده کنید.