طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه و بازاری با بافت اسفنجی
کیک یزدی از کیک های خوشمزه و معروف بازاری است و مردم ایران بیشتر این کیک را در مراسمات مذهبی و نذری خود بین مردم پخش می کنند. البته خوردن این کیک با یک چایی داغ در یک عصرانه پاییزی خالی از لطف نیست. شما می توانید کیک یزدی را از قنادی فروشی ها خریداری کنید و یا اینکه دست به کار شوید و خودتان آن را به صورت خانگی درست کنید. در ادامه با آموزش طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه و بازاری با بافت اسفنجی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک یزدی – 20 عدد | |
---|---|
تخم مرغ | ۳ عدد |
روغن مایع | سه چهارم لیوان |
ماست | سه چهارم لیوان |
شکر | 1 لیوان |
آرد سفید | 2 لیوان |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
جوش شیرین | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
گلاب در صورت تمایل | 1 قاشق غذاخوری |
عسل در صورت تمایل | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه کیک یزدی
مرحله 1 : مخلوط مواد اولیه
برای درست کردن کیک یزدی خانگی ابتدا باید همه مواد را از یخچال خارج کنیم تا به دمای محیط برسند. برای شروع در یک ظرف مناسب تخم و شکر را با همزن برقی به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود. در صورتی که مایل باشید می توانید یک قاشق عسل هم برای خوشرنگ شدن کیک یزدی در این مرحله اضافه کنید.
مرحله 2 : اضافه کردن روغن مایع و ماست
در ادامه روغن مایع و ماست را به ترتیب اضافه کرده و با دور کند همزن برقی هم می زنیم تا موادمون یکدست شود. در این مرحله برای خوشبو شدن کیک یزدی در صوت تمایل می توانید 1 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید.
مرحله 3 : اضافه کردن مواد خشک
سپس در یک ظرف جداگانه آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و هل را مخلوط می کنیم و سه بار الک می کنیم و بعد مواد آردی را در سه نوبت اضافه می کنیم و هر بار با لیسک مخلوط می کنیم. هم اکنون مایه کیک یزدی ما آماده پخت است. داخل قالب های کیک یزدی کپسول می اندازیم و داخل سینی فر می چینیم.
مرحله 4 : پر کردن قالب ها
بعد از اینکه مایه کیک یزدی مون آماده شد داخل قالب های کیک یزدی کپسول می اندازیم و قالب ها را کنار هم داخل سینی فر می چینیم. سپس با مایه کیک آماده شده داخل قالب ها را می کنیم. کامل پر نکنید چون این کیک پف می کند و از قالب ها بیرون می ریزد. دو سوم قالب ها را پر کنید کافی است.مرحله 5 : تزیین کیک ها
در این مرحله برای اینکه روی کیک ها به شکل گنبدی شکل شود روی مواد ریخته شده درون قالب ها را با یک کارد آغشته شده به روغن علامت + می کشیم تا پس از پخت به گنبدی شکل شوند. سپس در صورت تمایل روی آن ها کنجد می پاشیم.مرحله 6 : پخت
برای پخت سینی فر حاوی قالب ها را درون طبقه وسط فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه می گذاریم تا بپزند. بعد از 15 دقیقه دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و این بار به مدت 15 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا کیک های یزدی به طور کامل بپزند و پف کنند.
مرحله پایانی
توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت کیک ها را زیر نظر بگیرید. وقتی که کیک های یزدی مون کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شوند و بعد سرو می کنیم.