طرز تهیه آش رشته خوشمزه و خانگی برای ۴ نفر
آش رشته یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با دستورهای متفاوتی تهیه می شود. این آش طرفداران زیادی در سر تا سر ایران دارد و به خاطر سبزیجات و حبوباتی که دارد، بسیار مغذی و پر از خاصیت است که پیشنهاد می شود این غذای خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
اکثر افراد این آش را در دورهمی های خانوادگی و مخصوصاً در فصل های سرد سال درست می کنند. همچنین آش رشته در ماه مبارک رمضان هم جایگاه ویژه ای درسفره های نذری ایرانیان دارد و بی شک یکی از پیش غذاهای مخصوص سفره افطار است. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش رشته برای 4 نفر | |
---|---|
نخود | یک سوم لیوان |
لوبیا چیتی | یک سوم لیوان |
لوبیا قرمز | یک سوم لیوان |
عدس | یک سوم لیوان |
سبزی آش | 2 لیوان |
پیاز درشت | ۲ عدد |
سیر | ۵ حبه |
رشته آش | نصف لیوان |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
کشک | به مقدار لازم |
1. برای درست کردن آش رشته، ابتدا باید همه حبوبات را پاک کرده و از شب قبل در آب ولرم خیس کنیم. سعی کنید عدس را جداگانه خیس کنید.
2. حالا برای پختن آش، ابتدا نخود و لوبیاها را باهم در یک قابلمه با ۵ لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا خوب بپزد و بعد از پخته شدن آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.
3. سپس در یک قابلمه مناسب عدس را با مقداری آب روی حرارت می گذاریم و وقتی به جوش آمد، سبزی های خرد شده را به عدس اضافه می کنیم تا حدود نیم ساعت با حرارت متوسط بپزد.
4. در این فاصله یک عدد پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن در ماهیتابه سرخ می کنیم تا طلایی شود. در آخر سیر خرد شده و مقداری هم زردچوبه بهش اضافه می کنیم.
5. بعد از نیم ساعت که عدس و سبزی پخته شد، نخود و لوبیای پخته شده و پیاز داغ را بهش اضافه می کنیم. در این مرحله 2 قاشق آرد را در مقداری آب سرد حل می کنیم و به آش اضافه می کنیم تا آش ما لعابدار شود.
6. در این مرحله رشته آش را هم اضافه می کنیم و حدود یک ربع دیگر صبر می کنیم تا آش با حرارت کم بجوشد و خوب جا بیفتد.
7. در انتها یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم تا ترد و طلایی شود. بعد نعنا خشک را بهش اضافه کرده و بلافاصله حرارت را خاموش می کنیم.
8. وقتی آش ما خوب جا افتاد، آن را از روی حرارت برمی داریم و در ظرف می ریزیم و با کشک و پیازداغ تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش رشته خوشمزه و مجلسی لذت ببرید.
سبزی آش رشته
سبزی این آش شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا برگ چغندر به نسبت های مساوی می باشد.