طرز تهیه خاگینه مغزدار خوشمزه و تابه ای به روش تبریزی
خاگینه مغزدار یکی از دسرهای خوشمزه و معروف تبریزی است که در زبان ترکی به آن قیقاناخ می گویند. در بسیاری از شهرهای ایران این دسر خوشمزه را با مواد مختلفی درست می کنند و در وعده صبحانه و عصرانه سرو می کنند.. برای شربت این دسر هم برخی ها آن را با شکر و برخی ها آن را با دوشاب یا شیره انگور درست می کنند. در ادامه با طرز تهیه خاگینه مغزدار خوشمزه و تابه ای به روش تبریزی با سایت هارنیکا همراه باشید.
واد لازم برای تهیه خاگینه مغزدار | |
---|---|
آرد | 7 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
ماست | 4 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | یک هشتم قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
پودر هل | نوک قاشق چای خوری |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
گردو خرد شده | نصف پیمانه |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
پودر نارگیل | 1 قاشق چای خوری |
مواد لازم شربت | |
---|---|
آب | 1 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
آبلیمو | 1 قاشق چای خوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه خاگینه مغزدار
مرحله اول
برای درست کردن خاگینه مغزدار خوشمزه، ابتدا شربت آن را آماده می کنیم. برای این کار در یک قابلمه آب، آبلیمو، شکر، گلاب و زعفران را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید.
مرحله دوم
وقتی که شربت حدود 5 دقیقه جوشید و کمی غلیظ شد، حرارت را خاموش می کنیم و شربت را کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله سوم
حالا برای پخت خاگینه، در یک ظرف مناسب تخم مرغ، 2 قاشق شکر، وانیل و پودر هل را با همزن برقی به خوبی مخلوط می کنیم تا کرم رنگ شود. بعد ماست را هم بهش اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را به مواد خاگینه اضافه می کنیم و مجدد آن را با قاشق یا همزن دستی مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله پنجم
در ادامه در یک تابه مقداری روغن می ریزیم و نصف مواد خاگینه را داخل تابه می ریزیم. بعد درب تابه را می گذاریم تا یک طرف خاگینه باحرارت ملایم پخته شود. می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.
مرحله ششم
بعد از ۵ دقیقه مواد میانی را روی خاگینه می ریزیم و 2 دقیقه ای صبر می کنیم. بعد بقیه مواد خاگینه را اضافه کرده و روی آن را با قاشق صاف می کنیم.
مرحله هفتم
وقتی که یک طرف خاگینه پخته شد، آن را برمی گردانیم و دوباره درب تابه را می گذاریم تا طرف دیگر هم پخته شود.
مرحله هشتم
وقتی دو طرف خاگینه کامل برشته شد، شربت آماده شده را روی خاگینه می ریزیم و کمی که جوشید و جذب خاگینه شد، حرارت را خاموش می کنیم. دقت داشته باشید که بعد از ریختن شربت، زیاد نجوشانید تا خاگینه سفت نشود.