طرز تهیه باقلوا بادام خوشمزه و سنتی به روش یزدی
باقلوا بادام از شیرینی های خوشمزه و معروف یزدی و تبریزی می باشد و برای مواد میانی آن از بادام استفاده می شود. در ادامه با طرز تهیه باقلوا بادام خوشمزه و سنتی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خمير باقلوا بادام | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
آرد | 2 پیمانه |
کره | 150 گرم |
شیر | یک دوم پیمانه |
پودر پسته | به میزان لازم |
مواد ميانى باقلوا بادام | |
---|---|
بادام | 600 گرم |
پودر قند | 1 پیمانه |
هل آسیاب شده | 1 قاشق غذاخوری |
مواد شهد باقلوا بادام | |
---|---|
شکر | یک + یک سوم پیمانه |
تركيب گلاب و آب به میزان یکسان | یک + یک سوم پیمانه |
مراحل طرز تهیه باقلوا بادام یزدی
مرحله 1
برای درست کردن باقلوا بادام خوشمزه به روش یزدی ابتدا بادام ها را به مدت یک دقیقه در آب جوش می جوشانیم. سپس آن ها را آبکشی کرده و در آب سرد می ریزیم.
مرحله 2
بعد با این روش پوست بادام ها را به آسانی می گیریم و بادام ها را روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم تا کاملا خشک شوند. سپس بادام های پوست کنده شده را به همراه پودر قند آسیاب کرده و با هل مخلوط می کنیم.
مرحله 3
حالا به سراغ درست کردن شهد باقلوا می رویم. برای این کار شکر، آب و گلاب را مخلوط کرده و با شعله کم در حدی که نه زیاد رقیق نه خیلی غلیظ شود می جوشانیم. وقتی که شهد به این غلظت رسید آن را کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله 4
پس از اینکه شهد را هم آماده کردیم به سراغ درست کردن خمیر باقلوا می رویم. برای این کار 50 گرم کره به دمای محیط رسیده را با زرده تخم مرغ به وسیله همزن دستی یا چنگال مخلوط می زنیم. بعد شیر را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله 5
در ادامه آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و با نوک انگشت هایمان خوب ورز می دهیم تا خمیر لطیفی درست شود. سپس روی خمیر را با سلفون می پوشانیم تا خمیر به مدت 30 دقیقه استراحت کند.
مرحله 6
پس از استراحت خمیر را دو قسمت می کنیم. یک قسمت خیمر را روی سطح آرد پاشی شده به به صورت نازک به اندازه یک سینی باز می کنیم و بعد آن را روی سینی 30 در 30 سانتی متری برمی گردانیم و کاملا لبه های سینی را با خمیر می پوشانیم.
مرحله 7
بعد مواد میانی از قبل آماده شده را روی خمیر ریخته و با پشت قاشق فشار می دهیم تا یکدست و فشرده شود. سپس کمی گلاب با آبپاش روی مواد می پاشیم.
مرحله 8
در ادامه خمیر دوم را پهن کرده و روی مواد قرار می دهیم. سپس با چاقو باقلوا را به شکل مربع یا لوزی برش می زنیم. بعد 100 گرم کره باقی مانده را که آب کردیم روی باقلوا می ریزیم.
مرحله 9
در نهایت باقلوا بادام آماده شده را برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا بپزد. سپس باقلوا را مجدد به مدت 5 دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم.
مرحله 10
پس از اینکه باقلوا به خوبی پخت آن را از فر بیرون می آوریم و به محض بیرون آوردن شهد را روی آن می ریزیم و بعد پودر پسته می پاشیم.
مرحله 11
در مرحله آخر 2 عدد سیخ را روی سینی قرار می دهیم و سینی را در یک پارچه تمیز می پیچیم. سیخ از برخورد پارچه با شهد جلوگیری می کند. سپس باقلوا بادام را به مدت یک شب در دمای محیط استراحت می دهیم و پس از آن در اندازه های دلخواه برش زده و سرو می کنیم.