طرز تهیه بستنی سنتی خوشمزه و زعفرانی به روش خانگی
بستنی سنتی از بستنی های فوق العاده خوشمزه و پرطرفداری است که در همه کافی شاپ ها و بستنی فروشی ها موجود است. اکثر افراد بستنی سنتی را دوست دارند و آن را به بستنی های دیگر ترجیح می دهند و شما می توانید آن را به صورت زعفرانی، وانیلی و حتی شکلاتی هم درست کنید. در ادامه با طرز تهیه بستنی سنتی خوشمزه و زعفرانی به روش خانگی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم بستنی سنتی | |
---|---|
شیر پر چرب | 3 پیمانه |
شکر | 330 گرم |
ثعلب | 2 قاشق چای خوری |
گلاب | یک چهارم پیمانه |
خامه صبحانه | 1 پیمانه |
زعفران | 4 قاشق سوپ خوری |
مواد لازم برای تزیین روی بستنی | |
---|---|
خامه صبحانه | نصف پاکت صورتی |
خلال پسته | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه بستنی سنتی
مرحله 1
برای درست کردن بستنی سنتی، ابتدا در یک ظرف شکر و ثعلب را با هم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 2
سپس شیر را در یک ظرف استیل کوچک ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به نقطه جوش برسد. سعی کنید در این مرحله از قابلمه روحی استفاده نکنید و از ظرف استیل استفاده کنید. چون در قابلمه روحی رنگ بستنی تیره می شود.
مرحله 3
شیر که به نقطه جوش رسید، حرارت را ملایم می کنیم و ترکیب شکر و ثعلب را کم کم بهش اضافه کرده و با همزن دستی مدام هم می زنیم.
مرحله 4
بعد از ریختن شکر و ثعلب، حدود 3 دقیقه شیر را روی شعله متوسط هم می زنیم، بعد حرارت را خاموش می کنیم و گلاب را به آن اضافه می کنیم.
مرحله 5
در ادامه 1 پیمانه خامه صبحانه را قاشق قاشق به مواد بالا اضافه می کنیم و مدام با همزن دستی هم می زنیم تا خامه کاملا با شیر یکدست شود. در آخر زعفران را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله 6
حالا در یک ظرف نسبتا بزرگ مقداری یخ خرد شده می ریزیم و یک قاشق سوپ خوری نمک روی یخ ها می پاشیم. بعد ظرف استیل حاوی مواد شیر را روی یخ ها قرار می دهیم و حدود 15 دقیقه آن را هم می زنیم تا شیر کاملا خنک شود.
مرحله 7
بعد از این کار، ظرف شیر را به مدت 30 الی 45 دقیقه در فریزر می گذاریم تا بستنی خودش را بگیرد ولی دقت کنید که یخ نزند.
مرحله 8
در این فاصله در کف یک سینی متوسط کیسه فریزر پهن می کنیم و نصف پاکت خامه صبحانه را روی نایلون پخش کرده و با قاشق صاف می کنیم. سینی خامه را به مدت چند ساعت در فریزر می گذاریم تا بماند و خامه کاملا منجمد شده و یخ بزند.
مرحله 9
بعد از 45 دقیقه که بستنی خودش را گرفت، آن را از فریزر برمی داریم و با قاشق یا چنگال آن را هم می زنیم و کناره های ظرف را هم دورگیری می کنیم تا بستنی کلا یکدست شود.
مرحله 10
بعد از هم زدن بستنی، دوباره آن را به مدت 45 دقیقه در فریزر می گذاریم و مجدد بعد از 45 دقیقه دوباره با قاشق یا چنگال آن را هم زده و باز در فریزر می گذاریم. این کار را حدود 4 الی 5 بار تکرار می کنیم تا بستنی خوب مخلوط شده و یکدست خودش را بگیرد و آماده شود.
مرحله 11
بعد از 4 یا 5 بار هم زدن که بستنی خودش را گرفت و کشدار شد، خامه منجمد شده را از فریزر برمی داریم و آن را با چاقو تکه تکه کرده و مقداری از آن را داخل بستنی می ریزیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم.
مرحله 12
در انتها بستنی آماده شده را به ظرف در بسته ای می ریزیم و خامه خرد شده و خلال پسته را روی بستنی ریخته و بستنی را به مدت 10 ساعت یا یک شب تا صبح در فریزر می گذاریم. تا یخ بزند.
مرحله 13
بعد از این مدت، بستنی آماده شده را از فریزر برداشته و مخلوط می کنیم. بعد آن را در ظرف سرو یا بستنی خوری های تک نفره می ریزیم و روی آن را با خلال پسته تزیین می کنیم.
نکات تهیه بستنی سنتی
میزان شیرینی و گلاب در این رسپی کاملا اندازه است ولی اگر می خواهید بستنی شیرین تر از این باشد، میتوانید کمی دیگر شکر اضافه کنید. اما توجه داشته باشید که شکر و ثعلب زیاد باعث می شود بستنی کاملا سفت نشود و حالت لیز مانندی داشته باشد.
پودر ثعلب را می توانید از عطاری ها یا لوازم قنادی تهیه کنید.