طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی روغن انداخته
خورش قورمه سبزی یکی از معروف ترین و محبوب ترین خورش ها در بین ایرانی هاست. خورش قورمه سبزی بسیار خوشمزه است و بدون شک همه آن را دوست دارند. درست کردن این خورش خیلی راحت و آسان است، فقط باید فوت وفن پختن آن را یاد بگیرید تا خورش لذیذ و جا افتاده درست کنید. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و خانگی روغن انداخته با سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش قورمه سبزی مجلسی | |
---|---|
گوشت خورشتی | 400 گرم |
سبزی قورمه | 500 گرم |
لوبیا قرمز | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
لیمو عمانی | 4 عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاری | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
آبغوره | 1 قاشق غذاخوری |
1. برای درست کردن خورش قورمه سبزی، اول از همه باید لوبیا را پاک کرده و از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس بکنیم و کنار بگذاریم.
2. حالا برای شروع پخت، ابتدا در یک قابلمه پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود. سپس گوشت را به اندازه های مناسب خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و با شعله ملایم کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد.
3. بعد از تغییر رنگ گوشت، مقداری زردچوبه می ریزیم و باز کمی گوشت را تفت می دهیم تا رنگ زردچوبه را به خود بگیرد و خوش رنگ شود.
4. در ادامه لوبیا قرمز خیس شده را آبکش می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم. بعد حدود 3 لیوان آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت و لوبیا با حرارت ملایم پخته شوند.
5. در این فاصله، سبزی پاک شده را خیلی ریز خرد می کنیم و در یک تابه با مقداری روغن و با حرارت ملایم کامل تفت می دهیم تا خوب و یکنواخت سرخ شود و به روغن بیفتد.
6. بعد از اینکه گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده و لیمو عمانی ها را به خورش اضافه می کنیم و 2 الی 3 لیوان آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا خورش حدود 2 ساعتی بجوشد و جا بیفتد.
7. وقتی که گوشت و لوبیا به خوبی پخته شد، نیم ساعت آخر پخت نمک، زعفران و آبغوره را هم اضافه می کنیم و حرارت را کامل کم می کنیم تا خورش قورمه سبزی ما کاملا قوام بیاید و جا بیفتد. در انتها خورش قورمه سبزی آماده شده را در ظرف می کشیم و با برنج سرو می کنیم.
سبزی خورش قورمه سبزی
سبزی این خورش شامل تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیه یک سوم مقدار آنها. سبزی این خورش باید خیلی ریز خرد شود تا خورش بهتر جا بیفتد.
نوع لوبیای خورش قورمه سبزی
برای خورش قورمه سبزی، لوبیای قرمز یا چیتی استفاده می کنند اما در بعضی از شهرها از لوبیا چشم بلبلی هم استفاده می شود. در صورت تمایل می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی هم به خورش اضافه کنید.