طرز تهیه عدس پلو ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده و کشمش
عدس پلو ساده یکی از غذاهای خوشمزه و جزو پلوهای پرطرفدار در بین ایرانی ها است. این پلوی خوشمزه با عدس و گوشت چرخ کرده درست می شود و به دلیل وجود عدس و کشمش ارزش غذایی بالایی دارد. از عدس پلو در بیشترمهمانی ها، مجالس و مراسمات مذهبی و حتی به عنوان غذای نذری استفاده می شود. در ادامه با طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای عدس پلو با گوشت چرخ کرده | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
عدس | 2 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد |
کشمش | 1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | نصف پیمانه |
نان یا سیب زمینی برای ته دیگ | به مقدار نیاز |
1. برای درست کردن عدس پلو ساده، ابتدا برنج و عدس پاک شده را با آب سرد شسته و هر کدام را از 2 ساعت قبل به صورت جداگانه با مقداری آب خیس کنیم.
2. برای شروع پخت، ابتدا در یک قابلمه عدس خیس شده را با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا آب پز شود. دقت کنید که وقتی عدس ها کمی پخته شد، سریع حرارت را خاموش کرده و آن را آبکش کنید تا عدس ها زیاد له نشوند.
3. در این فاصله پیازها را پوست گرفته و به شکل خلالی خرد می کنیم. سپس در یک تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوشت هم به خوبی سرخ شود.
4. بعد از سرخ شدن گوشت، مقداری نمک، زردچوبه، پودر دارچین و رب بهش می زنیم و مخلوط می کنم تا یکدست شود. در یک تابه کوچک هم کشمش را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم و سریع از روی حرارت برمی داریم تا کشمش ها نسوزد.
5. در ادامه کار، برای آبکش کردن برنج، در یک قابلمه مقداری آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن، برنج خیس شده را می ریزیم و صبر می کنیم تا برنج پخته شود. وقتی برنج مغزپخت شد، آن را آبکش می کنیم و روی آن مقداری آب ولرم می ریزیم.
6. حالا کف قابلمه را چرب کرده و برای ته دیگ آن، نان یا سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه می چینیم و به ترتیب از برنج، عدس و گوشت چرخ کرده به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. در آخر هم مقداری زعفران و یک قاشق گلاب را روی پلو می ریزیم تا پلوی ما خوش عطر شود. حتما مقداری از برنج و مواد را برای تزیین روی غذا نگه دارید.
7. قابلمه را روی حرارت گذاشته و دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم تا عدس پلوی ما حدود 30 الی 40 دقیقه بماند و دم بکشد. وقتی دم کشید، آن را در دیس می کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی، کشمش و مواد گوشت تزیین می کنیم.