طرز تهیه خورش قیمه با مرغ خوشمزه و مجلسی رستورانی
خورش قیمه با مرغ یکی از خورشت های خوشمزه و پرطرفداری است که به راحتی در منزل قابل تهیه است. این خورش خوشمزه را هم با گوشت درست می کنند و هم میتوان با مرغ درست کرد و مانند دیگر خورشت ها آن را با برنج سرو می کنند و در اکثر مهمانی ها و مراسمات و حتی به عنوان غذای نذری در مناسبت های مذهبی آن را درست می کنند. مواد اصلی این خورشت رستورانی، سینه یا ران مرغ، لپه و سیب زمینی است اما برخی افراد برای تنوع به آن آلو هم اضافه می کنند. در ادامه با طرز تهیه خورش قیمه با مرغ با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای خورش قیمه با مرغ | |
---|---|
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
لپه | 200 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 4 عدد |
آلو | 4 عدد |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به مقدار کافی |
چوب دارچین | 1 تکه |
روغن | به مقدار کافی |
1. برای تهیه خورش قیمه مجلسی با مرغ، ابتدا باید لپه را از شب قبل با مقداری آب خیس کنیم تا به خوبی خیس بخورد و در صورت امکان چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ لپه کاملا گرفته شود.
2. حالا برای شروع پخت، اول پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه هم به پیاز اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگر تفت می دهیم.
3. در ادامه لپه خیس شده را آبکشی می کنیم و به پیازداغ اضافه می کنیم و به مدت دو سه دقیقه تفت می دهیم تا لپه هم کمی سرخ شود. بعد از لپه رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی هم در خورشت باز شود.
4. حالا تکه های مرغ را هم به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد. در انتها 4 لیوان آب گرم به همراه مقداری نمک و ادویه به خورشت می ریزیم و صبر می کنیم خورشت به مدت 2 تا 3 ساعت با حرارت متوسط بپزد.
5. لیمو عمانی ها را از قبل در آب خیس می کنیم تا تلخی شان گرفته شود و در 30 دقیقه پایانی پخت خورشت آنها را هم به همراه آلوهای خیس شده به خورشت اضافه می کنیم تا عطر و طعم خوبی به خورشت بدهد.
6. در انتها زعفران دم کرده و یک تکه چوب دارچین کوچک هم به خورشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورشت با حرارت ملایم بجوشد و خوب جا بیفتد.
7. در آخر سیب زمینی ها را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم و در روغن داغ شده سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. وقتی که خورشت قیمه ما آماده شد، آن را در ظرف می کشیم و سیب زمینی ها را هم روی آن می ریزیم و با برنج سرو می کنیم.