طرز تهیه آش گوجه فرنگی ساده و خوشمزه اردبیل با طعم عالی
آش گوجه فرنگی از آش های خوشمزه و سنتی کشورمون می باشد و مواد اصلی این آش گوجه فرنگی، برنج و آبغوره است اما در برخی از شهرها از مواد دیگری نظیر لپه، لوبیا و رشته هم استفاده می کنند. در ایران آش گوجه فرنگی تبریزی، کرمانشاهی، تهرانی و شهرهای دیگری نظیر زنجان و اردبیل بسیار معروف است. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش گوجه فرنگی سنتی و خوشمزه با مجله آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش گوجه فرنگی 4 تا 6 نفر | |
---|---|
برنج | 1 پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سبزی آش شامل تره و جعفری پاک شده یا تره و گشنیز | ۴۰۰ گرم به نسبت مساوی |
گوجه فرنگی | 1 کیلو |
رب گوجه فرنگی به دلخواه | 1 قاشق غذاخوری |
استاک مرغ یا گوشت | 2 لیتر |
نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
نعنا خشک برای تزیین | یک قاشق غذاخوری |
آبغوره | نصف پیمانه |
1. برای درست کردن آش گوجه فرنگی ساده و خوشمزه، حبوبات و برنج را از قبل خیس می کنیم. برنج و لپه را جداگانه از دو ساعت قبل خیس می کنیم و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی یا نخود را بهتر است از شب قبل با آب سرد و کمی نمک خیس کنید.
2. برای شروع لپه را در یک قابلمه به همراه کمی آب و نمک روی حرارت قرار می دهیم و بعد از پخت، آن را آبکش می کنیم. لوبیا را هم به همین صورت می پزیم و آبکش می کنیم.
3. پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا نرم و سبک شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم تا رنگ آن طلایی شود.
4. در ادامه برنج خیس شده را آبکش می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم. سپس استاک مرغ یا گوشت را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به جوش آید. توجه کنید چون غلظت آب گوشت بیشتر است بهتر است نصف آب معمولی و نصف آب گوشت اضافه کنید.
5. بعد از اینکه آش به جوش آمد شعله را کم می کنیم تا برنج به آرامی بپزد. وقتی برنج کاملا پخت لپه و لوبیای پخته شده و سبزی آش را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کمی آش جا بیفتد و سبزی آش بپزد.
6. در این مرحله پوست و تخم های گوجه فرنگی را جدا می کنیم و فیله گوجه ها را رنده می کنیم و یا اینکه در غذاساز می ریزیم و کاملا پوره می کنیم و بعد از اینکه سبزی آش پخت ، پوره گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و کمی هم نمک و فلفل سیاه می ریزیم و صبر می کنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
7. بعد از اینکه آش پخت و به خوبی جا افتاد نصف لیوان آبغوره در آش می ریزیم و هم می زنیم. مزه آش را امتحان می کنیم اگر نمک، فلفل و آبغوره بیشتری نیاز داشت اضافه می کنیم و در انتها نعنا داغ درست می کنیم و به آش گوجه فرنگی مون اضافه می کنیم. امیدواریم از خوردن آش گوجه فرنگی خوشمزه مون لذت ببرید.
source : khaneye