طرز تهیه خورش فسنجان ترش و خوشمزه مجلسی با گوشت قلقلی
خورش فسنجان یکی از خورش های خوشمزه و اصیل ایرانی است که با گردوی چرخ کرده درست می شود. خورشت فسنجان را هم می توان با مرغ و هم با گوشت چرخ کرده درست کرد. این خورشت را در شمال کشور به صورت ترش و با رب انار طبخ می کنند اما در سایر شهر آن را ملس درست می کنند. برای درست کردن این خورشت سعی کنید که عجله نکنید تا خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد. در ادامه با طرز تهیه خورشت فسنجان با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش فسنجان | |
---|---|
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
گردوی خرد شده | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب انار ملس | 1 لیوان |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاریب | به مقدار لازم |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
1. برای درست کردن این خورش، ابتدا گردوها را شکسته و مغز آنها را دو بار با چرخ گوشت چرخ می کنیم و یا با غذاساز میکس می کنیم تا کامل پوره شود.
2. سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و با رنده ریز رنده می کنیم و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک شود. مقداری هم زردچوبه می زنیم. سپس گردوی پوره شده را به پیاز داغ اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا بوی خامی گردو از بین برود و رنگ گردو کمی تیره شود.
3. حالا ۳ لیوان آب سرد به قابلمه می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا فسنجان پخته شود و جا بیفتد. ریختن آب سرد باعث می شود که روغن گردوها خارج شود. در ضمن ممکن است گردو بعد از به جوش آمدن کمی کف کند، پس به آرامی با کفگیر کف آن را بردارید و سپس درب قابلمه را بگذارید تا پخته شود.
4. در این فاصله پیاز دیگر را پوست گرفته و با رنده ریز رنده می کنیم و آبش را می گیریم. بعد گوشت چرخ کرده، نمک و ادویه را هم به پیاز رنده شده اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا گوشت مسنجم شود.
5. در ادامه داخل تابه ای مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. بعد از مواد گوشت به اندازه های کوچک برداشته و با دست گرد می کنیم.
6. گوشت قلقلی ها را به آرامی و با دقت و حوصله در روغن سرخ می کنیم. سعی کنید گوشت ها را در تابه بغلتانید تا همه جای گوشت یک نواخت سرخ شود.
7. در انتها رب انار را با ۲ قاشق شکر مخلوط می کنیم و به همراه گوشت قلقلی های سرخ شده به خورشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا تمام مواد پخته شود و خورشت لعابدار شود.
8. وقتی خورش فسنجان خوب جا افتاد و روغن انداخت، میزان ترش و ملس بودن آن را چک می کنیم و اگر نیاز بود شکر یا رب انار اضافه می کنیم. خورشت آماده شده را در ظرف می کشیم و با گردو و دونه انار تزئین کرده و با برنج سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این خورشت فسنجان خوشمزه و مجلسی لذت ببرید.