طرز تهیه خورشت کنگر خوشمزه و شیرازی با گوشت قرمز
خورش کنگر کوهی با گوشت قرمز یکی دیگر از خورشت های خوشمزه ای است که با گوشت و کنگر درست می شود. این خورشت طعم لذیذ و فوق العاده ای دارد و خورشت کنگر شیرازی، کرمانشاهی و تهرانی بسیار معروف است. خورشت کنگر را می توان هم با گوشت قرمز درست کرد هم با مرغ. همچنین برخی افراد با ذائقه شخصی به این خورشت رب اضافه می کنند و برخی هم مثل من آن را مانند خورشت کرفس و با سبزی درست می کنند که در همه مدل خوشمزه و خوش طعم است. همانطور که می دانید کنگر گیاهی است که در فصل بهار در طبیعت رشد می کند و این گیاه طبع گرمی دارد و خواص فراوانی برای بدن دارد. همچنین کنگر کلسترول و فشار خون را کاهش می دهد. پس با این فواید، لازم است غذاهایی مانند خورش کنگر را در برنامه غذایی خود داشته باشیم و آز خواص فراوان آن بهره ببریم. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش کنگر با گوشت با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای خورش کنگر شیرازی | |
---|---|
گوشت خورشتی | 300 گرم |
کنگر | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نعنا و جعفری خرد شده | 200 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
آبغوره | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
1. برای شروع پخت، در ابتدا پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم. بعد با مقداری روغن یا کره در قابلمه روی حرارت کم تفت می دهیم تا سبک شود.
2. سپس گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت می دهیم تا زمانی که آب گوشت کشیده شود. کمی هم زردچوبه و فلفل به گوشت می زنیم و حدود 4 لیوان آب می ریزیم و صبر می کنیم تا گوشت خوب بپزد .
3. در این فاصله کنگر را پاک می کنیم. موقع پاک کردن کنگر خیلی دقت کنید و مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند. چون برگ های کنگر تیغ های ریز دارد. بعد از پاک کردن، کنگر را شسته و چند بار آب آن را عوض می کنیم تا اگر داخل بافت آن گل و خاک است، خارج شود.
4. بعد کنگرها را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و با مقداری روغن در تابه چند دقیقه ای تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. سپس کنگر ها را جمع می کنیم و در همان روغن نعنا و جعفری خرد شده را خیلی کم تفت داده و حرارت را خاموش می کنیم.
5. پس از 40 دقیقه الی یک ساعت که گوشت نیم پز شد، کنگر، نعنا و جعفری سرخ شده را به خورشت اضافه می کنیم و مقداری هم نمک، آبغوره و زعفران دم کرده به خورشت می ریزیم و حدود 30 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا خورشت با حرارت ملایم بجوشد و کاملا جا بیفتد.
6. خورش کنگر با گوشت آماده شده را در ظرف کشیده وهمراه با برنج کته یا آبکش شده سرو می کنیم.
برخی از افراد برای درست کردن خورش کنگر از سبزی قرمه سبزی استفاده می کنند که هیچ اشکالی ندارد. بعضی ها هم بنا به ذائقه خود رب گوجه اضافه می کنند.