طرز تهیه کیک هل و گلاب و زعفران خوشمزه و خوش عطر با ماست
کیک هل و گلاب و زعفران از کیک های خوشمزه و معروف ایرانی است و به دلیل اینکه در پخت این کیک از گلاب و زعفران استفاده می شود بسیار خوش عطر و خوش طعم است و اگر این کیک را به روش اصولی درست کنید بافت بسیار عالی و اسفنجی مانندی دارد. در ادامه با آموزش طرز تهیه کیک هل و گلاب و زعفران با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک هل و گلاب و زعفران | |
---|---|
تخم مرغ | 6 عدد |
آرد قنادی | 3 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چایخوری |
شکر | 2 پیمانه |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر هل | نصف قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1 پیمانه |
ماست یا شیر | 1 پیمانه |
مراحل طرز تهیه کیک هل و گلاب و زعفران
مرحله 1: آماده سازی مواد
برای درست کردن این کیک خوشمزه همه مواد را از نیم ساعت قبل از یخچال بیرون می آوریم تا به دمای مجیط برسند. فر را هم با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را باهم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم.
مرحله 2: جدا کرده زرده و سفیده
برای شروع زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا می کنیم. این کار را تا تخم مرغ ها سرد هستند انجام بدهید تا راحت تر از هم جدا شوند. به هیچ وجه نباید ذره ای زرده داخل سفیده بماند.
مرحله 3: هم زدن سفیده با شکر
حالا سفیده تخم مرغ ها را با دور تند همزن برقی هم می زنیم تا کف کند. سپس به تدریج یک پیمانه شکر را اضافه کرده و هم می زنیم تا سفت شده و از ظرف بیرون نریزد. آنقدر هم می زنیم تا سفیده به تدریج فرم بگیرد و به صورت قله ایستاده دربیاد.
مرحله 4: هم زدن زرده با وانیل، پودر هل و شکر
در ادامه زرده تخم مرغ ها را به همراه وانیل، پودر هل و یاقی مانده شکر مخلوط می کنیم و 7 دقیقه با دور تند همزن برقی می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود.
مرحله 5: اضافه کردن زعفران، گلاب و روغن
بعد زعفران دم کرده را به همراه گلاب اضافه کرده و به مدت 20 ثانیه با همزن برقی هم می زنیم تا مخلوط شود. سپس روغن را هم اضافه کرده و دوباره با همزن برقی در حد مخلوط شدن هم می زنیم.مرحله 6: اضافه کردن ماست و سفیده
در این مرحله ماست یا شیر را هم اضافه کرده و به مدت 30 ثانیه دیگر با همزن برقی هم می زنیم. بعد سفیده فرم گرفته را هم در سه مرحله به موادمون اضافه کرده و هر بار با لیسک به آرامی و در یک جهت مخلوط می کنیم.
مرحله 7: اضافه کردن مخلوط آرد
در انتها مخلوط آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را در سه نوبت اضافه کرده و هر بار با لیسک، در یک جهت مواد را مخلوط می کنیم تا مایه کیک یکدستی درست شود.مرحله 8: ریختن مواد داخل قالب
حالا قالبی را که برای این کیک در نظر گرفتیم، با کره یا روغن مایع چرب کرده و آرد پاشی می کنیم. بعد قالب را می تکانیم تا آرد اضافی آن بریزد. سپس مایه کیک را درون قالب ریخته و چند باری کف آن را به سطح کار می کوبیم تا حباب های اضافی آن خارج شود.مرحله 9: پخت کیک هل، گلاب و زعفران
در نهایت کیک را برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 50 تا 60 دقیقه می گذاریم تا بپزد. توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت کیک را در نظر بگیرید.مرحله 10: بررسی پخت کیک
برای اطمینان از پخت کیک هل، گلاب و زعفران، سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو می کنیم اگر مواد بهش نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخته است. پس از اینکه کیک پخت، آن را از فر بیرون می آوریم و پس از خنک شدن از قالب بیرون آورده و بر روی توری قرار می دهیم تا کامل خنک شود. بعد در اندازه های دلخواه برش زده و سرو می کنیم.