طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه و زعفرانی قزوین با ماست
کیک شربتی زعفرانی ساده از کیک های خوشمزه و خوش عطر می باشد و بافتی بسیار نرم و لطیف دارد. اصالت کیک شربتی به شهر قزوین و شیراز بازمی گردد اما هم اکنون در بسیاری از شهرهای ایران به دلیل خوشمزه بودنش، این کیک درست می شود.
همان طور که از نام این کیک مشخص است پس از پخت کیک روی آن شهد و شربت زعفرانی و گلاب می ریزند و همین موضوع باعث خاص شدن این کیک شده است. در ادامه با سایت هارنیکا با آموزش طرز تهیه کیک شربتی قزوین به روش کافی شاپی همراه باشید.
مواد لازم کیک شربتی | |
---|---|
آرد | 2 پیمانه |
تخم مرغ | 5 عدد |
شکر | یک پیمانه |
ماست پر چرب | یک پیمانه |
روغن مایع | یک پیمانه |
پودر هل | مقداری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم شربت | |
---|---|
آب | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
زعفران | مقداری |
پودر هل | مقداری |
مراحل دستور پخت کیک شربتی
مرحله 1: آماده سازی مواد و فر
برای درست کردن کیک شربتی زعفرانی و خوشمزه ابتدا آرد و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. همچنین فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد از الان روشن می کنیم تا گرم شود و بعدا مایه کیک ، معطل فر نماند.
مرحله 2: هم زدن تخم مرغ ها با شکر، وانیل و پودر
حالا برای شروع، ابتدا در یک ظرف تخم مرغ ها را به همراه شکر، وانیل و پودر هل با دور تند همزن برقی می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود و حجمش چند برابر شود.
مرحله 3: اضافه کردن ماست و روغن
در ادامه ماست را اضافه کرده و با دور تند همزن برقی به مدت 20 ثانیه می زنیم تا مخلوط شود. بعد روغن را هم اضافه کرده و مجدد با دور تند همزن برقی به مدت 20 ثانیه می زنیم تا موادمون یکدست شود.
مرحله 4: اضافه کردن مخلوط آرد
حالا مخلوط آرد و بکینگ پودر از قبل الک شده را در سه نوبت اضافه کرده و این بار همزن را کنار گذاشته و با لیسک به آرامی هم می زنیم تا مایه کیک یکدستی درست شود.
مرحله 5: ریختن مواد داخل قالب
حالا قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتیم چرب می کنیم و بعد مایه کیک را درون قالب ریخته و چند باری کف آن را به سطح کار می کوبیم تا حباب های اضافی آن خارج شود.
مرحله 6: پخت کیک زعفرانی
در نهایت برای پخت، کیک را درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 تا 45 دقیقه می گذاریم تا بپزد. توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت کیک را چک کنید.
مرحله 7: بررسی پخت کیک
برای اطمینان از پخت کیک، سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو می کنیم اگر تمیز بیرون آمد و مواد بهش نچسبید کیک پخته است. در غیر این صورت تایم بیشتری می دهیم تا کیک کامل بپزد. وقتی روی کیک طلایی شد و به طور کامل پخت آن را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا خنک شود. در این فاصله شهد مخصوص کیک شربتی را درست می کنیم.
مرحله 8: درست کردن شهد
برای این کار در یک قابلمه، شکر، اب و زعفران دم کرده را ریخته و روی شعله گاز قرار می دهیم و به صورت مرتب هم می زنیم تا شکر ذوب شود. بعد از اینکه شکر ذوب شد و شربت به قوام آمد هل و گلاب را هم اضافه کرده و بعد از 3 دقیقه از روی حرارت برمی داریم. هم اکنون شهد ما آماده است آن را کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله 9: ریختن شعد روی کیک
پس از اینکه کیک و شهد به طور کامل خنک شد، کیک را در اندازه های دلخواه برش می زنیم و شهد آماده شده را روی کیک می ریزیم و به مدت دو سه ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا شربت به خورد کیک برود و بعد سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این کیک شربتی خوشمزه لذت ببرید.
نکات پخت کیک شربتی
توجه کنید شهد و کیک باید توی دمای محیط سرد شوند و اگر کیک یا شهدتون داغ باشد نتیجه خوبی نمی گیرند. همچنین حتما قبل از ریخت شهد، کیک را در اندازه های دلخواه برش بزنید تا شربت به خوبی جذب کیک شود.