طرز تهیه خورش مرغ زعفرانی خوشمزه و آبدار مجلسی
خورش مرغ مجلسی یکی از معروف ترین خورشت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانیان است که به همراه برنج سرو می شود و در کنار آن می توان از سیب زمینی سرخ کرده هم استفاده کرد. خورش مرغ در همه رستوران ها و در اکثر مهمانی ها به عنوان غذای اصلی سرو می شود. خورش مرغ، غذای مشهوری است که در اکثر مراسمات مذهبی، عروسی و عزا و حتی به عنوان غذای نذری آن را درست می کنند. خورش مرغ را می توان با زرشک و به عنوان زرشک پلو هم درست کرد. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش مرغ زعفرانی و آبدا خورشمزه با وبسایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش تهیه مرغ زعفرانی 4 نفر | |
---|---|
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
هویج حلقه شده | 1 عدد |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار کم |
فلفل سیاه | به مقدار کم |
پودر سیر | به مقدار کم |
پودر دارچین | یک قاشق چایخوری |
مراحل دستور پخت خورش مرغ زعفرانی
مرحله اول
برای درست کردن خورش مرغ آبدار خوشمزه، ابتدا تکه های مرغ را تمیز پاک کرده و خوب می شوییم. سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و رنده می کنیم.
مرحله دوم
حالا در یک قابلمه مناسب مقداری روغن می ریزیم و پیاز رنده شده را در روغن تفت می دهیم تا سبک شود. مقداری هم نمک و زردچوبه می زنیم تا رنگ پیازداغ عسلی و طلایی شود.
مرحله سوم
حالا تکه های مرغ را به پیازداغ اضافه کرده و حدود ده دقیقه مرغ را با پیازداغ تفت می دهیم تا مرغ هم کمی سرخ و طلایی شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه گوشت تفت خورد، برای خوش طعم شدن مرغ، یک عدد هویج را به شکل حلقه ای برش می زنیم و به همراه فلفل سیاه و پودر سیر به مرغ اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه یک قاشق رب گوجه فرنگی و کمی پودر دارچین می ریزیم و همه مواد را چند دقیقه ای تفت می دهیم تا عطر ادویه ها و رنگ رب باز شود.
مرحله ششم
در آخر مقدار کمی آب می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا مرغ با حرارت ملایم بپزد و خوب جا بیفتد. نیم ساعت آخر پخت خورش، زعفران دم کرده را می ریزیم تا خورش خوش رنگی داشته باشیم.
مرحله هفتم
سعی کنید در انتها آب خورش کامل کشیده نشود و مقداری آز آن را نگه دارید تا به عنوان سس یا آب مرغ در کنار غذا داشته باشید. هم چنین در این خورش در کنار مرغ، می توانید سیب زمینی خلالی سرخ شده و گوجه هم اضافه کنید.
مرحله هشتم
بعد از پخته شدن خورش آن را در ظرف می کشیم و همراه با برنج آبکش یا کته سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این خورش مرغ خوشمزه و مجلسی زعفرانی لذت ببرید.