طرز تهیه خورش قیمه نثار قزوینی خوشمزه و مجلسی
خورش قیمه نثار از جمله غذاها و خورش های اصیل ایرانی و یکی از غذاهای مجلسی مخصوص شهر قزوین است. در گذشته قیمه نثار را در مراسمها و عروسیها درست می کردند، اما اکنون در اکثر رستوران ها آن را طبخ می کنند و همچنین شما می توانید برای پذیرایی از مهمانان خود آن را درست کنید. این خورش خوشمزه علاوه بر ظاهر زیبایی که دارد، طعم خیلی خوبی هم دارد. برای درست کردن خورش قیمه نثار سعی کنید از گوشت گوسفندی استفاده کنید تا خورشت بافت بهتری داشته باشد. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش قیمه نثار قزوینی با هارنیکا وب همراه باشید.
مواد لازم خورش قیمه نثار | |
---|---|
گوشت گوسفندی | نیم کیلو |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه کاری | به مقدار لازم |
پودر سیر | ادویه کاری |
چوب دارچین | 1 تکه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | یک دوم پیمانه |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و بادام | 2 قاشق غذاخوری |
خلال پوست پرتقال | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل دستور پخت قیمه نثار
مرحله اول
برای درست کردن قیمه نثار قزوین، ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد در یک قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله دوم
سپس گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز داغ اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. وقتی گوشت کمی تفت خورد، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، پودر سیر و رب گوجه فرنگی را می ریزیم و تفت می دهیم تا رب رنگ باز کند.
مرحله سوم
حالا حدود 2 لیوان آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا خورش با حرارت کم پخته شود. توجه داشته که زمان پخت خورشت بستگی به نوع گوشت دارد. فقط سعی کنید زیاد آب نریزید. این خورشت نباید آبش زیاد باشد. اگر موقع پخت آب خورشتکم بود، می توانید بهش آب جوش اضافه کنید.
مرحله چهارم
وقتی که گوشت کاملا پخته شد، نمک، چوب دارچین، آب لیمو و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و حدود ۱۰ دقیقه دیگر از روی حرارت برمی داریم.
مرحله پنجم
در انتها در تابه مقداری روغن می ریزیم و زرشک، خلال پرتقال، خلال پسته و بادام را خیلی کم تفت می دهیم. سعی کنید زرشک و خلال ها را قبل از تفت دادن چند دقیقه ای در گلاب خیس کنید.
مرحله ششم
موقع تفت دادن در صورت تمایل کمی شکر بریزید. هم چنین می توانید همه را باهم یا هر کدام را جداگانه تفت دهید.
مرحله هفتم
خورش قیمه نثار آماده شده و برنج را در ظرف می کشیم و روی برنج را با زرشک و خلال های تفت داده تزیین می کنیم و سرو می کنیم.
نکات پخت خورشت قیمه نثار
نکته مهم در مورد خلال پرتقال
تا جایی که می توانید قسمت سفیدیِ پرتقال را از بین ببرید. برای این کار می توانید از رنده استفاده کنید. بعد با چاقو به صورت خلال در بیارید. حتما چند باری خلال ها را بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. بعد به همراه دیگر خلال ها با شکر و روغن تفت دهید و روی برنج را با آن تزیین کنید.