طرز تهیه نان سیب زمینی پفکی و خوشمزه به روش بجنوردی
نان سیب زمینی یکی از انواع نان های خوشمزه ای است و بافتی بسیار نرم و پفکی و اسفنجی مانند دارد. مواد اولیه این نان در هر خانه ای پیدا می شود و اگر به دنبال تجربه ای متفاوت برای پخت نان صبحانه هستید می توانید نان سیب زمینی را برای صبحانه و عصرانه خود تدارک ببینید. علاوه بر ایران، نان سیب زمینی روسی، هندی و افعانی بسیار معروف است و در خود ایران، نان سیب زمینی بجنوردی و مشهد بسیار پرطرفدار است. در ادامه با آموزش طرز تهیه نان سیب زمینی پفکی و خانگی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان سیب زمینی – 4 عدد | |
---|---|
آرد سفید | تقریبا 300 گرم - 2 لیوان |
شیر یا آب ولرم | 100 میلی - یک سوم لیوان |
سیب زمینی | 170 گرم - 2 عدد کوچک |
پودر خمیر مایه | 6 گرم - 1 قاشق مرباخوری پر |
کره یا روغن مایع | 30 گرم |
شکر برای به عمل آوردن خمیر مایه | 1 قاشق چایخوری |
زیره یا نعنا یا شوید خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مراحل دستور پخت نان سیب زمینی
مرحله اول
برای درست کردن نان سیب زمینی خوشمزه ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار در یک ظرف مناسب شکر و شیر را باهم مخلوط می کنیم و بعد خمیر مایه را اضافه می کنیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا به عمل آید و پف کند.
مرحله دوم
سیب زمینی ها را در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا آبپز شود. پس از آبپز شدن صبر می کنیم تا کمی خنک شده و بعد پوست سیب زمینی ها را جدا می کنیم و به صورت ریز رنده می کنیم.
مرحله سوم
حالا در یک ظرف سیب زمینی رنده شده + کره نرم شده + نمک + شوید و خمیر مایه به عمل آمده را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
سپس آرد را به تدریج و کم کم اضافه می کنیم. توجه کنید چون این خمیر سیب زمینی دارد چسبندگی اش کمی بیشتر است. پس آرد تا جایی می ریزیم که چسبندگی خمیر کمتر شود و بیشتر سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید نه با اضافه کردن آرد. چون اگر آرد زیادی بریزید خمیر سفت و سنگین می شود. خمیر کمی چسبندگی داشته باشد عیبی ندارد.
مرحله پنجم
بعد از آماده کردن خمیر آن را داخل یک ظرف تمیز می گذاریم و در یک محیط نسبتاً گرم به مدت یک ساعت استراحت می دهیم. بعد از استراحت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر چونه را داخل سینی فر پهن می کنیم و با کارد روی خمیرها طرح می دهیم.
مرحله ششم
مجدداً روی خمیرها را با پارچه تمیز می پوشانیم و صبر می کنیم تا خمیر 20 دقیقه دیگه استراحت دوم داشته باشد. در این فاصله مایه رومال را آماده می کنیم. برای این کار زرده خم مرغ را با 1 قاشق مرباخوری شیر مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
پس از استراحت دوم روی نان ها را با مایه آماده شده رومال می کنیم و در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند. حتما ظرفی حاوی آب داخل فر قرار بدهید این کار برای ایجاد رطوبت و خشک نشدن نان ها خیلی تأثیر دارد.