طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و مجلسی با گوشت برای ۴ نفر
خورش قیمه یکی دیگر از خورشت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که کمتر کسی این غذا را دوست ندارد. خورش قیمه هم مانند دیگر خورش ها با برنج سرو می شود و در اکثر مهمانی ها و مراسمات و حتی به عنوان غذای نذری در مناسبت های مذهبی آن را درست می کنند. مواد اصلی این خورش، گوشت، لپه و سیب زمینی است اما برخی افراد برای تنوع به آن بادمجان هم اضافه می کنند. در ادامه با مجله آشپزی هارنیکا همراه باشید تا آموزش کامل طرز تهیه خورش قیمه با گوشت و سیب زمینی خوشمزه و خوش عطر مجلسی را به شما یاد بدهیم.
مواد لازم برای خورش قیمه با گوشت | |
---|---|
گوشت خورشتی | 400 گرم |
لپه | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
چوب دارچین | 1 تکه |
لیمو عمانی | 2 عدد |
گلاب | نصف لیوان |
مراحل دستور پخت خورش قیمه با گوشت
مرحله اول
برای درست کردن خورش قیمه، اول از همه لپه را از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس می کنیم تا هم بهتر پخته شود و هم اینکه نفخ لپه گرفته شود.
مرحله دوم
حالا برای شروع، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم. وقتی که پیاز کمی نرم و سبک شد، گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله سوم
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، لپه های خیس شده را آبکش می کنیم و به گوشت اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم. در این مرحله مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجه را اضافه می کنیم و کمی که تفت خورد و رب رنگ باز کرد، حدود 5 لیوان آب می ریزیم و صبر می کنیم تا خورش با حرارت متوسط پخته شود.
مرحله چهارم
در این فاصله، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ می کنیم و درون یک لیوان آب می اندازیم تا تخلی آن ها گرفته شود و باعث تلخ شدن خورش نشوند.
مرحله پنجم
زمانی که گوشت و لپه پخته شد، لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک، زعفران دم کرده و چوپ دارچین به خورش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا باید حدود نیم ساعت دیگر صبر کنیم تا خورش با حرارت کم بپزد و خوب جا بیفتد. در این فاصله هم سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کرده و با مقدار کمی روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم.
مرحله هفتم
در انتهای پخت هم نصف لیوان گلاب را می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم. خورش آماده شده را در ظرف می کشیم و سیب زمینی های سرخ شده را هم کنارش می ریزیم و همراه با برنج سرو می کنیم.
نکات پخت خورش قیمه
سعی کنید حتما از چوب دارچین استفاده کنید، چون پودر دارچین باعث سیاه شدن خورش می شود. همچنین یادتون باشد گلاب رو حتما در آخر اضافه کنید که عطر آن در خورش بماند.