طرز تهیه کیک زعفرانی خوشمزه و خوش عطر اسفنجی با گلاب
کیک زعفرانی از خوشمزه ترین و محبوب ترین کیک های ایرانیان می باشد و بافتی کاملا اسفنجی و نرمی دارد. در پخت کیک زعفرانی به دلیل اینکه از زعفران و گلاب استفاده می شود بسیار خوشرنگ و خوش عطر می باشد و واقعا خوردن این کیک با یک چایی داغ برای عصرانه حسابی می چسبد. در ادامه با وبسایت هارنیکا همراه باشید تا آموزش کامل طرز تهیه کیک زعفرانی خوشمزه را به شما یاد بدهیم.
مواد لازم کیک زعفرانی | |
---|---|
آرد | 2 لیوان دسته دار فرانسوی |
شیر | 1 لیوان دسته دار فرانسوی سرخالی |
شکر | 1 لیوان دسته دار فرانسوی |
روغن مایع | نصف لیوان |
تخم مرغ | 4 عدد |
زعفران دم کرده و غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
گلاب | 4 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
مراحل دستور پخت کیک زعفرانی
مرحله 1: آماده سازی مواد و فر
برای پخت کیک زعفرانی خوشمزه ابتدا آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط می کنیم و پس از مخلوط کردن سه بار الک می کنیم. فر را هم از الان روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله 2: هم زدن تخم مرغ ها
در یک ظرف دیگر تخم مرغ ها را با شکر و وانیل مخلوط می کنیم و به مدت هفت دقیقه با دور تند همزن هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود. اگر همزن نداشتید می توانید با همزن دستی تند هم بزنید.
مرحله 3: اضافه کردن شیر، زعفران و گلاب
در ادامه زعفران و گلاب را به شیر ولرم اضافه می کنیم و پس از مخلوط کردن به مایه تخم مرغ ها اضافه می کنیم و در حد اینکه همه مواد باهم مخلوط شوند هم میزنیم.
مرحله 4: اضافه کردن روغن و مواد خشک
در این مرحله روغن مایع را اضافه می کنیم و پس از مخلوط کردن ، مخلوط آرد و بیکینگ پودر را در سه مرحله و به تدریج اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا مایه کیک یکدستی درست شود.
مرحله 5: ریختن مواد داخل قالب
حالا قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتید با روغن مایع چرب می کنیم و آرد پاشی می کنیم. حتما پس از آرد پاشی آرد اضافه را خارج کنید. مایه کیک آماده شده را داخل قالب می ریزیم.
مرحله 6: پخت کیک
در نهایت برای پخت، کیک را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 175 درجه سانتی گرد به مدت 40 تا 60 دقیقه می گذاریم تا کاملا بپزد. فراموش نکنید حتما یک ظرف حاوی آب برای خوش بافت شدن کیک تان داخل فر بگذارید.
مرحله 7: بررسی پخت کیک
همان طور که می دانید حرارت فرها باهم متفاوت است و حتما باید پخت کیک را بررسی کنید. برای اطمینان از پخت کیک سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو کنید اگر مواد بهش نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخته است. پس از اینکه کیک پخت برای اینکه روی کیک هم طلایی شود می توانید دو سه دقیقه ای گریل بالای فر را روشن کنید.
مرحله 8: برش و سرو کیک
کیک پخته شده را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کمی خنک شود. بعد از قالب بیرون می آوریم و در اندازه های دلخواه برش داده و سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این کیک زعفرانی خوشمزه و خانگی لذت ببرید.