طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه خانگی با پف زیاد
کیک اسفنجی از کیک های محبوب در سر تا سر جهان می باشد و معمولا به عنوان کیک پایه برای کیک تولد و خامه کشی از آن استفاده می شود و بافت بسیار عالی و بی نظیری دارد. پخت کیک اسفنجی یک سری نکات ریز و مهمی دارد که باید حتما به آن ها توجه شود در غیر اینصورت کیک شما به خوبی پف نخواهد کرد. پس در ادامه با هارنیکا همراه باشید تا طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد را برای شما یاد بدهیم.
توجه کنید مواد لازم گفته شده برای 6 نفر می باشد. اگر می خواهید برای تعداد بیشتری مثلا 8 نفر یا 10 نفر و حتی 20 نفر کیک اسفنجی درست کنید در انتهای پست توضیحات کامل را در این مورد داده ایم.
مواد لازم کیک اسفنجی 6 نفر | |
---|---|
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | یک پیمانه |
پودر قند | یک پیمانه |
آب جوش | یک چهارم پیمانه |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک هشتم قاشق چایخوری |
مراحل دستور تهیه کیک اسفنجی
مرحله 1: آماده سازی مواد
برای درست کردن این کیک خوشمزه و پایه ابتدا همه مواد را از یخچال بیرون می آوریم تا به دمای محیط برسند. همچنین تخم مرغ ها تا سرد هستند بهتر است زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید. به هیچ عنوان ذره ای زرده داخل سفیده نباید باشد. همچنین آرد و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و پس از اینکه سه بار الک کردیم آن را هم کنار می گذاریم.
فر را هم از الان روشن می کنیم تا بعدا پس از اینکه مواد را داخل قالب ریختیم معطل نشویم. چون معطل ماندن مایه کیک اسفنجی تأثیری مستقیمی با پف کردن آن دارد.
مرحله 2: هم زدن سفیده
پس از اینکه زرده و سفیده را جدا کردیم ابتدا سفیده را با همزن هم می زنیم و نصف پودر قند را کم کم به سفیده در حین زدن اضافه می کنیم و کار هم زدن را تا وقتی ادامه منی دهیم که سفیده کامل فرم بگیرد به طوری که وقتی ظرف را برمی گردانیم سفیده از ظرف بیرون نریزد. بعدش سفیده را داخل یخچال می گذاریم.
مرحله 3: هم زدن زرده
حالا نوبت زرده است. زرده تخم مرغ را به همراه بقیه پودر قند و وانیل با دور تند همزن برقی می زنیم تا کاملا غلیظ و روشن شود. در حین هم زدن آب جوش به زرده ها اضافه می کنیم و بعد یک دقیقه دیگر کامل هم می زنیم.
مرحله 4: اضافه کردن سفیده به زرده
در این مرحله سفیده را از یخچال بیرون می آوریم و اول مقداری از سفیده را داخل مخلوط زرده فولد می کنیم و بعد مخلوط زرده را به ظرف سفیده اضافه می کنیم. فولد کردن یعنی اینکه مواد را به صورت دورانی و در یک جهت هم می زنیم تا پف سفیده نخوابد.
مرحله 5: اضافه کردن مواد خشک
حالا نوبت اضافه کردن مواد خشک است. برای این کار مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را طی سه مرحله به موادمون اضافه می کنیم و با لیسک در حد اینکه مواد باهم مخلوط شوند فولد می کنیم. به اندازه هم بزنید اگر زیاد هم بزنید پف سفیده می خوابد.
مرحله 6: آماده کردن قالب
قالبی را که برای پخت این کیک 3 تخم مرغی در نظر گرفتیم باید قالب 15 سانتی با ارتفاع حداقل 9 باشد. در ادامه این پست توضیحات کامل را در این مورد داده ام. نکته دیگر که باید رعایت کنید این است که کف قالب حتما کاغذ روغنی بیندازید و به هیچ وجه قالبو چرب نکنید.
مرحله 7: پخت کیک
حالا مایه کیک را تا دو سوم ارتفاع قالب پر می کنیم و یک سوم از ارتفاع را برای پف کردن کیک خالی می گذاریم. در نهایت کیک را برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45 تا 1 ساعت می گذاریم تا بپزد. توجه کنید دما و حرارت فرها باهم متفاوت است و حتما پخت کیک را بررسی کنید اما زود زود درب فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.
مرحله 8: بررسی پخت کیک
برای اطمینان از پخت کیک، سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو می کنیم اگر مواد بهش نچسبید کیک اسفنجی مون کامل پخته است. در غیر این صورت تایم می دهیم تا کیک کامل بپزد.مرحله 9: خارج کردن کیک از قالب
بعد از اینکه کیک اسفنجی مون به طور کامل پخت صبر می کنیم خنک شود و بعد از قالب بیرون می آوریم و روی آن سلفون می کشیم. بهتر است کیک اسفنجی آماده شده را به مدت دو ساعت یا حتی یک شب داخل یخچال بگذاریم و بعد از آن به عنوان کیک پایه برای کیک هامون استفاده کنیم. این کار در خوش بافت شدن کیک مان تأثیر زیادی دارد.
نکات پخت کیک اسفنجی
انتخاب قالب مناسب کیک اسفنجی
اگر می خواهید کیک اسفنجی را به سبک و روش حرفه ای درست کنید باید اندازه موادتون با قالب تون همخوانی داشته باشد. اندازه مواد برای سایز های مختلف قالب بدین شکل است :
ارتفاع حداقل ۹ سانتیمتر میگم :
قالب ۱۵ : ۳ تخم مرغ - 6 نفر
قالب ۲۰ : ۶ تخم مرغ - 12 نفر
قالب ۲۵ : ۹ تخم مرغ - 18 نفر
ما برای این دستور از مواد لازم 3 تخم مرغی استفاده کردیم که بتوانید راحت تر تبدیل کنید. هر تخم مرغ برای دو نفر است و با دستور بالا می توانید برای 6 نفر کیک اسفنجی درست کنید. برای 9 نفر مواد را یک و نیم برابر و برای 12 نفر مواد را دو برابر کنید.