طرز تهیه نان نارگیلی رمضان خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
نان نارگیلی رمضان از نان های خوشمزه و معروف شهر تبریز می باشد و امروزه به دلیل طعم و مزه بی نظیرش در سر تا سر ایران پخت این نان خوشمزه رواج دارد. علاوه بر نان نارگیلی رمضان، نان نارگیلی یزدی هم بسیار خوشمزه است. در ادامه با آموزش طرز تهیه نان نارگیلی رمضان با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان نارگیلی رمضان | |
---|---|
شیر | نصف پیمانه |
شکر | حدوداً دو پیمانه |
روغن مایع | یک چهارم پیمانه |
آب ولرم | نصف لیوان |
آب | نصف پیمانه |
مایع خمیر | یک قاشق سوپ خوری |
سفیده تخم مرغ | یک پیمانه |
: پودر پسته | به میزان دلخواه |
پودر نارگیل | یک و نیم پیمانه و یک قاشق سوپ خوری پر |
آرد | طبق دستور به میزان نیاز |
وانیل | مقداری |
گلاب | دو قاشق غذاخوری |
1. برای درست کردن نان نارگیلی خانگی ابتدا در یک ظرف خمیر مایه را با یک قاشق غذاخوری شکر و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و روی ظرف را می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید و پف کند.
2. در یک ظرف دیگر شیر و نصف پیمانه شکر را باهم مخلوط می کنیم تا شکر به طور کامل حل شود. بعد روغن، خمیر مایه عمل آمده، یک قاشق پودر نارگیل و کمی وانیل اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
3. آرد نان نارگیلی رمضان باید کاملا سبک و مرغوب شیرینی پزی باشد. آرد را سه بار الک می کنیم و بعد کم کم به مایه اضافه می کنیم تا چسبندگی خمیر از بین برود. مواظب باشید آرد زیادی نریزید چون در این صورت نان نارگیلی تون سفت خواهد شد.
4. بعد از اینکه خمیر آماده شد روی آن را با یک پارچه تمیز می پوشانیم و در یک محیط نسبتاً گرم به مدت 2 ساعت می گذاریم تا حسابی پف کند و حجمش دو برابر شود.
5. در یک ظرف دیگر سفیده تخم مرغ را آنقدر هم می زنیم تا مثل برف شود. بعد یک چهارم پیمانه شکر را بهش اضافه کرده و باز هم می زنیم. در انتها پودر نارگیل را تدریجاً و کم کم بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. مایه بدست آمده تقریبا شبیه مایه نان شیرینی نارگیلی است.
6. پس از اینکه استراحت خمیر تمام شد آن را داخل سینی به هر شکل و طرحی که دوست داشتید پهن می کنیم. بعد مایه نارگیلی را داخل قیف می ریزیم و با هر ماسوره ای که دوست داشتید روی خمیر را با این مایه کاور می کنیم.
7. فر را هم از 15 دقیقه قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن می کنیم و نان را داخل طبقه وسط فر گرم شده به مدت تقریبا نیم ساعت می گذاریم تا بپزد. در انتهای پخت گریل را روشن می کنیم تا روی نان هم طلایی شود. حتما پخت نان را تست کنید دما و حرارت فرها باهم متفاوت است.
8. در این مرحله سریع شربت روی نان را آماده می کنیم. برای این کار یک پیمانه شکر و نصف لیوان آب را می جوشانیم و گلاب را بهش اضافه می کنیم.
9. بعد از اینکه نان نارگیلی مون به طور کامل پخت آن را از فر بیرون می آوریم و پس از کمی خنک شدن، شربت کمی ولرم شده را روی نان می ریزیم و روش را با پودر پسه و نارگیل تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این نان نارگیلی خوشمزه و خانگی لذت ببرید.