طرز تهیه کیک زبرا در قابلمه و بدون فر با بافت و طعم بی نظیر
کیک زبرا از کیک های خوشمزه و معروف در سر تا سر جهان می باشد و این کیک معمولا به صورت دو رنگ و سه رنگ درست می شود. اگر به هر دلیلی به فر دسترسی نداشتید می توانید با این آموزش کیک پزی، کیک زبرا را در قابلمه و بدون فر در خانه درست کنید. در ادامه با آموزش طرز تهیه کیک زبرا در قابلمه با مجله آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک زبرا بدون فر | |
---|---|
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | یک و نیم لیوان |
آرد قنادی | دو و نیم لیوان |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
شیر | 1 لیوان سر خالی |
روغن مایع | دو سوم لیوان |
آرد قنادی برای مرحله آخر | 3 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه کیک زبرا بدون فر
مرحله 1: آماده کردن فر دست ساز
برای پخت کیک زبرا داخل قابلمه ما نیاز به فر دست ساز داریم. برای این کار شعله گاز را روشن کرده و روی آن شعله پخش کن می گذاریم. بعد یک قابلمه بزرگ، به حدی بزرگ که قالب کک داخل آن جا بگیرد انتخاب می کنیم و روی شعله پخش کن می گذاریم.
داخل قابلمه 3 عدد رینک فلزی یا قالب کوکو یا هر چیز دیگری که بین کف قالب با کف قابلمه فاصله بیندازد نیاز داریم. بعد از اینک رینگ ها را گذاشتیم، درب قابلمه را می گذاریم و به مدت 15 دقیقه صبر می کنیم تا فر دست سازمون همانند فر گازی گرم شود. در این فاصله مایه کیک را آماده می کنیم.
نکته مهم: فر دست ساز را حتما از قبل آماده کنید چون وقتی مایه کیک را داخل قالب ریختیم باید سریع آن را داخل فر دست ساز بگذاریم تا بپزد در این صورت مایه کیک خراب می شود.
مرحله 2: هم زدن تخم مرغ با وانیل و شکر
برای درست کردن کیک زبرا خوشمزه در یک ظرف مناسب تخم مرغ ها + شکر و وانیل را می ریزیم و با دور تند همزن هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود.
مرحله 3: اضافه کردن روغن مایع و شیر
در ادامه روغن مایع را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم می زنیم. بعد شیر را هم اضافه کرده و دوباره با همزن برقی فقط در حدی که مواد باهم مخلوط شوند هم می زنیم.
مرحله 4: اضافه کردن مواد مواد خشک
حالا مواد خشک شامل مخلوط آرد و بکینگ پودر سه بار الک شده را به صورت کم کم اضافه کرده و با دور کند همزن یا لیسک هم می زنیم تا مواد کیک یکدست شده و آماده پخت شود. مواظب باشید زیاد هم نزنید چون در این صورت پف کیک می خوابد.
مرحله 5: اضافه کردن پودر کاکائو
اگر می خواهید کیک زبراتون دو رنگ بشه دو قسمت مساوی و اگر سه رنگ شود سه قسمت مساوی تقسیم کنید. حالا مواد را به 2 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. برای تقسیم کردن می توانید با ملاقه پیمانه کنید.
به قسمت اول 2 قاشق غذاخوری آرد و به قسمت دوم 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم تا یکدست شوند.
مرحله 6: ریختن مایه کیک داخل قالب
در این مرحله قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتیم دو لایه کاغذ روغنی انداخته و خوب چرب می کنیم. برای ریختن مایه کیک در داخل قالب، به 2 ملاقه یا 2 پیمانه هم اندازه نیاز داریم.
حالا ابتدا یک ملاقه از مایه کیک سفید را وسط قالب می ریزیم و بعد با ملاقه دوم از مواد کاکائویی برمی داریم و آن را وسط مواد سفید ریخته شده داخل قالب می ریزیم. سپس دوباره با ملاقه از مواد سفید برمی داریم و وسط مواد کاکائویی ریخته شده داخل قالب می ریزیم و دوباره مواد کاکائویی را وسط مواد سفید می ریزیم و این کار را تا تمام شدن موادمون ادامه می دهیم. سپس قالب را سه بار به آرامی به سطح کار می کوبیم تا حباب های اضافی آن خارج شود.
مرحله 7: پخت کیک درون فر دست ساز
بعد از اینکه فر دست سازمون گرم شد، قالب حاوی کیک را درون قابلمه روی رینک ها قرار می دهیم تا قالب به صورت مستقیم با کف قابلمه در ارتباط نباشد و روی درب قابلمه دم کنی می گذاریم تا کیک با حرارت کم به خوبی بپزد. مدت زمان پخت کیک زبرا در فر دست ساز معمولا بین 50 تا 80 دقیقه است و باید حتما روند پخت کیک را زیر نظر بگیرید.
مرحله 8: پخت کیک داخل فر
برای پخت در فر ابتدا مایه کیک را داخل قالب می ریزیم و بعد داخل فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 50 تا 60 دقیقه می گذاریم تا کیک بپزد.
مرحله 9: بررسی پخت کیک
در 40 دقیقه اول به هیچ وجه درب قابلمه را باز نکنید تا پف کیک نخوابد. بعد از 40 دقیقه، پخت کیک را با خلال دندان تمیز چک می کنم. برای این کار خلال دندان تمیز را وسط کیک فرو می کنیم اگر مواد بهش نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخته است در غیر این صورت تایم بیشتری می دهیم تا کیک بپزد.
مرحله 10: برش و سرو کیک
پس از اینکه کیک پخت آن را از روی حرارت برمی داریم و با یک کارد کناره های کیک را از قابلمه آزاد می کنیم و بعد قابلمه را بر روی سینی سرو برمی گردانیم. پس از خنک شدن کیک آن را در اندازه های دلخواه برش داده و سرو می کنیم.