طرز تهیه نان مغزدار گردویی و خانگی خوشمزه برای صبحانه
نان مغزدار گردویی از نان های خوشمزه و معروف در سر تا سر حهان می باشد و بافتی نسبتاً نرم و پنبه ای دارد و برای قسمت مغذی آن از موادی همچون گردو، خرما، کشمش و ... استفاده می شود. مردم ایران بیشتر این نان را در ماه مبارک رمضان درست می کنند اما خوردن آن برای صبحانه و عصرانه خالی از لطف نیست. در ادامه با آموزش طرز تهیه نان مغزدار گردویی با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان مغزدار گردویی | |
---|---|
شیر ولرم | یک لیوان |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 40 گرم |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
آرد فانتزی یا نول | 3 تا 4 پیمانه |
خمیر مایه | 2 قاشق مرباخوری |
مواد داخل نان گردویی | |
---|---|
کره | 4 قاشق غذاخوری |
شکر قهوه ای | 5 قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده ریز | 4 قاشق غذاخوری |
برای درست کردن نان مغزدار گردویی ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار در یک ظرف مناسب خمیر مایه را با یک چهارم پیمانه آب و 2 قاشق مرباخوری شکر مخلوط می کنیم و صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید و پف کند.
سپس در یک ظرف دیگر تخم مرغ + شکر + شیر + نمک + کره را باهم مخلوط می کنیم و با همزن هم می زنیم. در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را اضافه می کنیم و مقدار گفته شده آرد را به تدریج و کم کم اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود. حالا خمیر را به مدت 3 ساعت در یک جای نسبتا گرم استراحت می دهیم. توجه کنید آرد باید به اندازه ای اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید. مواظب باشید بیش از حد آرد نریزید.
در این فاصله مواد میانی را آماده می کنیم. برای این کار در یک کاسه کره + شکر قهوه ای + پودر گردو را باهم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
حالا خمیر استراحت داده را به 3 قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه به شکل مستطیل باز می کنیم و داخلش از مایه رول نان می ریزیم و بعد یک طرف خمیر را روی هم برمی گردانیم و به شکل دلخواه می پیچیم و در سینی فر با فاصله کنار هم قرار می دهیم.
روی نان ها را در صورت تمایل با زرده تخم مرغ هم زده شده رومال می کنیم و کنجد می پاشیم. سپس به مدت نیم ساعت صبر می کنیم تا خمیر استراحت دوم را داشته باشد.
در این مرحله نان ها را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه می گذاریم بپزند. وقتی که زیر نان ها طلایی شد گریل را روشن می کنیم تا روشون هم طلایی شود. امیدواریم از خوردن این نان های مغزدار خوشمزه و گردویی لذت ببرید.