طرز تهیه نان خرمایی ترد و خوشمزه کرمانشاهی برای صبحانه
نان خرمایی یکی از شیرینی های خوشمزه و مجبوب کرمانشاهی می باشد و در سایزهای بزرگ برای صبحانه و عصرانه درست می شود. البته مردم کرمانشاه این نان را در سایزهای کوچک به عنوان شیرینی عید هم درست می کنند. علاوه بر نان خرمایی کرمانشاه، نان خرمایی دزفول هم بسیار معروف است . در ادامه با طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی با سایت هارنیکا همراه باشید.
موادلازم نان خرمایی کرمانشاهی | |
---|---|
آرد | 3 پیمانه |
آب ولرم | یک دوم پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
خمیر مایه فوری | نصف قاشق غذاخوری |
شکر | یک چهارم پیمانه |
روغن مایع | یک چهارم پیمانه |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | نصف قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
مواد میانی نان خرمایی | |
---|---|
خرما | 20 عدد |
گردوی خرد شده | نصف پیاله |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
هل | نصف قاشق چایخوری |
کره آب شده | 1 قاشق غذاخوری |
1. برای درست کردن نان خرمایی ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار در یک ظرف مناسب خمیر مایه را با یک قاشق چایخوری شکر + نصف پیمانه آب ولرم مخلوط می کنیم و درب ظرف را می گذاریم تا خمیر مایه به عمل آید و پف کند.
2. سپس آرد را با بیکینگ پودر مخلوط می کنیم و الک می کنیم. در یک ظرف دیگر تخم مرغ + شکر + وانیل + روغن مایع + نمک را می ریزیم و باهم مخلوط می کنیم.
3. در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کرده و بعد مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده را به تدریج و کم کم اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید. توجه کنید آرد باید به اندازه بریزید زیاد بریزید کیفیت خمیر پایین میاد.
4. بعد از ورز دادن خمیر آن را داخل یک ظرف گذاشته و رویش را می پوشانیم تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
5. در این فاصله مواد میانی را آماده می کنیم. برای اینکه پوست خرماها به راحتی جدا شود آن ها را داخل ظرف آب جوش می ریزیم و دو دقیقه صبر می کنیم و بعد به راحتی پوست شان را جدا می کنیم و هسته شان را درمی آوریم.
6. سپس خرماها را با گردو، کره، هل و دارچین مخلوط می کنیم و با پشت قاشق خوب نرم و له می کنیم و بعد آن ها را در اندازه های یکسان به شکل گلوله درمی آوریم تا بعدا تا داخل نان ها بگذاریم.
7. بعد از استراحت خمیر، آن را به چونه های مساوی تقسیم می کنیم و پهنش می کنیم و برای هر کدوم یک عدد گلوله خرمایی وسطش می گذاریم و لبه هاش را جمع می کنیم و با دست فشار می دهیم تا کمی فشرده شوند.
8. خمیرها را یکی یکی داخل سینی فر چرب شده می چینیم و روشون یک پارچه یا نایلون می کشیم. بعد از تمام شدن خمیرها، فر را روشن می کنیم و 10 دقیقه ای صبر می کنیم تا فر گرم شود. در این 10 دقیقه خمیر استراحت دوم را می کند.
9. بعد از گرم شدن فر روی چونه ها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و روشون کنجد می پاشیم و برای پخت داخل فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 25 تا 35 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
10. بعد از اینکه نان های خرمایی پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و برای صبحانه و عصرانه سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این نان های خرمایی خوشمزه و خانگی به روش کرمانشاهی لذت ببرید.