طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی خوشمزه به روش شیرازی
آلبالو پلو با گوشت قلقلی یک دیگر از پلوهایی است که می توانید با میوه آلبالو درست کنید. آلبالو میوه ای ترش و ملس است و فصل آن اواخر بهار است. اگر شما هم غذاهای ترش و ملس دوست دارید، می توانید آلبالو پلو را با گوشت قلقلی یا مرغ درست کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی خوشمزه به روش شیرازی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
آلبالو | نیم کیلو |
شکر | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زرشک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
خلال پسته و بادام | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی
مرحله 1
برای درست کردن آلبالو پلو با گوشت قلقلی خوشمزه، ابتدا برنج را شسته و در یک ظرف با مقداری آب ولرم و کمی نمک خیس می کنیم و کنار می گذاریم تا برای پخت آماده باشد.
مرحله 2
بعد نیم کیلو آلبالوی تازه را با آب سرد شسته و آبکش می کنیم. سپس دم و هسته آنها را جدا می کنیم. حتما سعی کنید از آلبالو های رسیده و سالم استفاده کنید.
مرحله 3
سپس آلبالوها و شکر را به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا شکر آب شود و آلبالوها هم آب بیندازد و با همان آب آرام آرام بپزد. مقدار شکر را می توانید بسته به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.
مرحله 4
بعد از نرم و پخته شدن آلبالوها، حرارت را خاموش می کنیم و آنها را آبکش می کنیم. فقط آب آلبالوی داخل قابلمه را هم برای تزیین روی پلو نگه می داریم.
مرحله 5
در ادامه یک عدد پیاز را پوست گرفته و رنده می کنیم. بعد گوشت چرخ کرده، مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آرد نخودچی به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله 6
بعد گوشت آماده شده را به صورت کوفته قلقلی های ریز به اندازه گردو در می آوریم و در یک تابه با مقدار کمی روغن با حرارت کم تفت می دهیم تا همه جای آنها سرخ شود. بعد حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 7
بعد از آماده شدن مواد بالا، برنج را آبکش می کنیم. برای این کار برنج خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه حاوی آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و برنج پخته شود. بعد از نرم شدن برنج آن را آبکشی می کنیم.
مرحله 8
کف قابلمه چرب شده با روغن را ته دیگ نان یا سیب زمینی ورقه ای شده می چینیم و حالا برنج، آلبالوی پخته شده و کوفته قلقلی ها را به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. همین طور ادامه می دهیم تا کل مواد تمام شود.
مرحله 9
قابلمه را با دمکنی روی حرارت کم می گذاریم تا برنج دم بکشد. در انتهای پخت هم کمی روغن روی پلو می ریزیم و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 10
مقداری از برنج سفید را در دو پیاله کوچک می ریزیم و یکی را با زعفران دم کرده و دیگری را با آب آلبالویی که نگه داشته ایم مخلوط می کنیم و برای تزیین روی پلو کنار می گذاریم.
مرحله 11
وقتی پلو دم کشید، آن را در دیس می کشیم و روی آن را با برنج های رنگی، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین می کنیم.