طرز تهیه نان پیتا خوشمزه و لبنانی در ماهیتابه روی گاز + فر
نان پیتا از نان های خوشمزه و معروف کشور لبنان می باشد و در بسیاری از کشورهای عربی و مدیترانه ای داخل این نان را بعد از پخت با غذاهایی مثل کباب و فلافل پر می کنند و به عنوان یک وعده غذایی سرو می کنند. در ادامه طرز تهیه نان پیتا خوشمزه در ماهیتابه روی گاز + فر با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان پیتا | |
---|---|
آب ولرم | سه پنجم لیوان |
شیر ولرم | سه پنجم لیوان |
خمیر مایه فوری | 20 گرم یا 1 قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه خشک |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
آرد | 400 تا 450 گرم - حدود 4 لیوان |
مراحل طرز تهیه نان پیتا
مرحله 1
برای درست کردن نان پیتا اگر از پودر خمیر مایه خشک فوری استفاده می کنید نیازی به فعال کردن آن نیست و داخل یک ظرف گود همه مواد شامل آب ولرم، شیر ولرم، شکر، نمک و آرد را بریزید و با دست یا دستگاه خمیر زن، خمیر را ورز دهید.
مرحله 2
حتما خمیر را به مدت 5 دقیقه خوب ورز بدهید تا خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. بهتر است آرد را کم کم اضافه کنید و قوام خمیر را خودتان تنظیم کنید چون کیفیت آردها باهم متفاوت است.
مرحله 3
اما اگر از خمیر مایه خشک معمولی استفاده می کنید باید آن را فعال کنید. برای این کار داخل ظرفی آب ولرم، شکر و پودر خمیر مایه خشک معمولی را بریزید و هم بزنید.
مرحله 4
بعد درب ظرف را بگذارید و به مدت 10 دقیقه به آن استراحت بدهید تا سطحش حباب شده و فعال شود. سپس نمک و شیر ولرم را بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید.
مرحله 5
در آخر هم آرد را به روشی که گفتیم به صورت کم کم اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا جمع شود. در انتها 2 قاشق روغن مایع هم می ریزیم و بعد درب ظرف سلفون می کشیم تا خمیر به مدت 1 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله 6
بعد از استراحت خمیر، آن را روی میز کار آرد پاشی شده انتقال می دهیم و آن را به 3 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. البته اگر می خواهید نان ها را داخل تابه بپزید باید آن را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله 7
سپس چانه ها را گرد کرده و روی پارچه تمیز آرد می پاشیم و چانه ها را با فاصله روی پارچه می چینیم و در انتها رویشان را با پارچه می پوشانیم تا خمیر به مدت نیم ساعت دیگر به این شکل استراحت کند و بیشتر پف کند.
مرحله 8
حالا هر چانه پف کرده را روی میز کار انتقال می دهیم و با دست کمی چانه خمیر را باز می کنیم تا بزرگتر شود. سپس نان ها را برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
مرحله 9
برای پخت نان ها، تابه نچسب خود را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا داغ شود. سپس خمیر باز شده را داخل تابه می گذاریم و صبر می کنیم تا یک طرف نان حسابی پف کند و بپزد.
مرحله 9
بعد از اینکه یک طرف نان کامل پخت و حبابی شد آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر هم بپزد. توجه کنید همین که طلایی شد پخته است. وقتی که همه نان های پیتا را به این روش پختیم آن ها را روی همدیگر می گذاریم و با پارچه می پوشانیم تا خشک نشوند.