طرز تهیه نان چایی قزوین شیرینی خوشمزه و خانگی با پیمانه
نان چایی قزوین از شیرینی های خوشمزه و معروف قزوینی ها می باشد و اگر یک روز به شهر قزوین مسافرت کردید می توانید آن را از سوپرمارکت های شهر به عنوان سوغات بخرید و یا اینکه خودتان دست به کار شوید و به روشی قزوینی ها آن را درست کنید. در ادامه با طرز تهیه شیرینی نان چایی قزوین خوشمزه و خانگی با پیمانه با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان چایی قزوین | |
---|---|
روغن جامد | 100 گرم - دو سوم پیمانه |
کره | 100 گرم |
پودر قند | 100 گرم - حدود دو سوم پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پودر هل | 1 قاشق مرباخوری |
آرد | 400 گرم - حدود 2 + 1/3 پیمانه |
ماست | 40 گرم - 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
ماست یا خامه صبحانه | 1 قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده غلیظ | 1 قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه نان چایی قزوین
مرحله 1
برای درست کردن شیرینی نان چایی قزوین قبل از هر کاری باید مواد را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
مرحله 2
برای شروع در یک ظرف کرم نرم به دمای محیط رسیده، روغن و پودر قند الک شده را می ریزیم و ابتدا با قاشق هم می زنیم تا وقتی که با همزن آن را هم زدیم پودر قند در هوا پخش نشود.
مرحله 3
سپس چند دقیقه ای مواد را با همزن بزنید تا کاملا سفید و پوک شود. بعد زرده ها و پودر هل را اضافه کرده و 2 دقیقه دیگر با همزن می زنیم.
مرحله 4
در یک کاسه جداگانه ماست و بکینگ پودر را مخلوط کرده و چند ثانیه ای صبر می کنیم تا بکینگ پودر فعال شود و ماست پف کند. بعد آن را به مواد بالا اضافه کرده و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید.
مرحله 5
در ادامه آرد را الک کرده و ابتدا 30 گرم از آن را اضافه می کنیم. اول با قاشق مخلوط کرده تا در هوا پخش نشود و بعد با همزن فقط در حد مخلوط شدن می زنیم.
مرحله 6
حالا همزن را کنار گذاشته و باقی مانده آرد را کم کم اضافه کرده و با نوک انگشت دست ورز می دهیم تا مخلوط شده و خمیر لطیف و یکدستی درست شود.
مرحله 7
توجه کنید زیاد ورز ندهید چون در این حالت خیمر روغن پس می دهد و شیرینی خشک می شود. خمیر نهایی را داخل کیسه فریزر می گذاریم و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
مرحله 8
سپس خمیر را بین دو نایلون با وردنه به ضخامت نیم سانتی متر باز می کنیم و کاتر دلخواه می زنیم. سپس کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را پس از قالب زدن داخل سینی و با فاصله کنار هم بچنید.
مرحله 9
حالا روی شیرینی ها را با برس و مخلوط زرده تخم، ماست و زعفران دم کرده رومال می کنیم و در صورت تمایل تخم مرخه یا کنجد می پاشیم.
مرحله 10
سپس به صورت دل به خواهی با چنگال روی شیرینی ها طرح می اندازیم و در نهایت برای پخت درون طبقه وسط فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
مرحله 11
حتما روند پخت شیرینی ها را بررسی کنید. شیرینی های نان چایی قزوین پس از پخت کمی تیره شده و زیر شیرینی ها 1 درجه تغییر رنگ می دهد.