طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ زعفرانی به روش خوشمزه و مجلسی
آلبالو پلو یکی از انواع پلوهای خوشمزه ایرانی است که می توان آن را به دو مدل با مرغ و یا گوشت چرخ کرده درست کرد. این پلوی خوشمزه را به دلیل استفاده از آلبالوی تازه می توان یک غذای فصلی محسوب کرد و در اواخر بهار که آلبالوی تازه در دسترس است، درست کرد. اصالت آلبالو پلو متعلق به شهر شیراز می باشد، اما در همه جای کشور آن را درست می کنند. در ادامه با طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ زعفرانی به روش خوشمزه و مجلسی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
موادلازم آلبالو پلو با مرغ زعفرانی | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
آلبالوی تازه | 2 تا 3 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 1 استکان |
نمک | به مقدار لازم |
زوغن | به مقدار لازم |
خلال پسته و بادام برای تزیین | به مقدار دلخواه |
زرشک برای تزیین | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ زعفرانی
مرحله 1
برای درست کردن آلبالو پلو، ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با مقداری آب و کمی نمک در یک ظرف می ریزیم و کنار می گذاریم تا خیس شود و پخت آن راحت تر باشد.
مرحله 2
برای شروع پخت، ابتدا تکه های مرغ را خوب تمیز کرده و می شوییم و کنار می گذاریم. بعد پیاز خلالی خرد شده را در یک قابلمه با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا نرم و سبک شود.
مرحله 3
سپس تکه های مرغ را به پیاز اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم تا تغییر رنگ دهند. بعد نصف استکان از زعفران و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم تا چند دقیقه ای مرغ ها با زعفران پخته و طلایی شوند.
مرحله 4
بعد از چند دقیقه که همه جای مرغ ها رنگ زعفرانی شدند، حدود یک لیوان آب به مرغ ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با شعله کم مرغ ها کامل پخته شوند.
مرحله 5
در این فاصله آلبالوهای تازه و رسیده را پاک کرده و با آب سرد می شوییم و در سبد می ریزیم. بعد با هسته گیر، هسته آنها را جدا می کنیم.
مرحله 6
حالا آلبالوها را با یک لیوان آب و نصف لیوان شکر در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا یک ربع بپزد و رنگ پس بدهد. بعد آنها را آبکش کرده و مقداری از آب آلبالوها را نگه می داریم.
مرحله 7
در ادامه برنج خیس شده را در قابلمه آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و برنج پخته شود. در این مرحله در صورت تمایل می توانید آب آلبالویی که نگه داشتید، به برنج در حال پخت بریزید تا برنج رنگ آلبالو به خود گیرد. در غیر این صورت آب آلبالو را در آخر برای تزیین روی برنج استفاده می کنیم.
مرحله 8
برنج پخته شده را آبکش کرده و کنار می گذاریم. بعد کف قابلمه را چرب کرده و ته دیگ نان یا سیب زمینی ورقه ای کف آن می چینیم. حالا از برنج و آلبالوهای پخته شده به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا برنج به خوبی دم بکشد.
مرحله 9
در انتها بعد از دم کشیدن پلو، مقداری از برنج را در دو ظرف کوچک برمی داریم و یکی را با زعفران و دیگری را به آب آلبالو مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 10
آلبالو پلوی پخته شده را در دیس کشیده و روی آن را با برنج های رنگی، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین کرده و در کنار مرغ زعفرانی پخته شده سرو می کنیم.