طرز تهیه شیرینی شاه پسند خوشمزه + علت ترک خوردن آن
شیرینی شاه پسند از شیرینی های معروف و مجلسی ایرانی می باشد و معمولا برای عید نوروز سرو می شود و برای تزیین آن می توانید از شکلات آب شده، پودر نارگیل و ... استفاده کنید. این شیرینی طعمی مشابه شیرینی نخودچی دارد و وقتی تو دهان میذاریم سریع آب می شود. در ادامه با طرز تهیه شیرینی شاه پسند خوشمزه و لاکچری برای عید + علت ترک خوردن آن با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی شاه پسند | |
---|---|
آرد سفید | 125 گرم |
آرد نخودچی | 125 گرم |
روغن جامد | 125 گرم |
پودر قند | 125 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
زنجبیل (اختیاری) | یک چهارم قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی شاه پسند
مرحله 1
برای درست کردن شیرینی شاه پسند خوشمزه ابتدا پودر قند و روغن جامد را با همزن می زنیم تا سبک شده و رنگش روشن شود.
مرحله 2
در ادامه تخممرغ و پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کرده و مجدد آن را هم می زنیم. سپس آرد نخودچی و آرد سفید را باهم مخلوط کرده و پس از اینکه دو بار الک کردیم به موادمون به صورت کم کم اضافه می کنیم و با انگشت منسجم می کنیم.
مرحله 3
توجه کنید این شیرینی را اگر زیاد ورز بدهید به روغن می افتد و در این صورت شیرینی ها خشک می شوند. برای منسجم شدن خمیر می توانید آن را چند باری از چرخ گوشت رد کنید.
مرحله 4
حالا خمیر آماده شده را در کیسه فریزر قرار می دهیم و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت می دهیم. بعد از استراحت خمیر را مجدد کمی ورز می دهیم و بعد آن را وسط دو لایه کیسه فریزر با وردنه باز می کنیم و شروع به قالب زدن می کنیم.
مرحله 5
اگر قالب نداشتید می توانید به اندازه گردو از خمیر بردارید و با دست گرد کرده و بعد در سینی فر بچینید.
مرحله 6
شیرینی ها را پس از قالب زدن در طبقه بالای فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند. مواظب باشید زیر شیرینی ها نباید تغییر رنگ بدهید.
مرحله 7
پس از اینکه شیرینی ها کامل پختند آن ها را از فر خارج کنید و به هیچ وجه تا داغ هستند به آن ها دست نزنید چون پودر می شوند. بعد از یک ساعت که شیرینی ها خنک شدند می توانید آن ها را از سینی فر جدا کنید.
مرحله 8
برای تزیین شکلات شکلات تخته ای را روی بخار کتری آب می گذاریم تا ذوب شود. برای رقیق شدن 1 قاشق غذاخوری روغن مایع هم اضافه می کنیم.
مرحله 9
سپس قسمتی از شیرینی ها را داخل شکلات ذوب شده می زنیم با پودر پسته یا پودر نارگیل و پودر بادام و ترافل های رنگی تزیین کنید.
علت ترک خوردن شیرینی های شاه پسند
خمیر این شیرین خیلی حساس است و بهتر است خمير بدست آمده را مي توانيد چرخ کنيد و يا اينکه از ميکسر استفاده کنيد تا نرم و لطيف شود و زماني که خيمر را با دست گلوله مي کنيد بدون ترک باشد. اين مرحله را اگر به درستي انجام ندهيد در انتها شيريني هاتون ترک مي خورد و در واقع علت اصلي ترک خوردن شيريني هاي شاه پسبند همين است.