طرز تهیه آش کلم سفید خوشمزه و تبریزی با طعم بسیار عالی
آش کلم یک آش بسیار مقوی و لذیذ، سبک و خوشمزه است که درست کردن آن بسیار راحت و آسان است. این آش محلی متعلق به استان تبریز بوده و بسیار پرطرفدار است. در ادامه با طرز تهیه آش کلم سفید خوشمزه و تبریزی با طعم بسیار عالی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش کلم سفید | |
---|---|
کلم پیچ سفید | 1 عدد متوسط |
لوبیا سفید | 1 لیوان |
جو پوست کنده | 1 لیوان |
گندم پوست کنده | دو و نیم لیوان |
پیاز | 5 عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نعنا داغ برای تزیین | به مقدار لازم |
آب قلم یا گوشت | 1 لیتر |
کشک مایع محلی | 1 کیلو |
مراحل طرز تهیه آش کلم سفید
مرحله 1
برای درست کردن آش کلم سفید خوشمزه، ابتدا لوبیا، گندم و جو را از شب قبل در ظرف های جداگانه با مقداری آب ولرم خیس می کنیم و کنار می گذاریم. در این مدت چند باری هم آبشان را عوض می کنیم.
مرحله 2
برای شروع پخت آش، ابتدا حبوبات خیس شده را آبکشی کرده و در یک قابلمه مناسب با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم کاملا پخته شوند. در حین پخت مدام آن را هم می زنیم که ته نگیرد و اگر لازم بود کمی آب جوش اضافه می کنیم که زیاد غلیظ نشود.
مرحله 3
در این فاصله پیازها را خلالی خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سرخ و عسلی شود. مقداری هم نمک و زردچوبه بهش می زنیم تا خوش رنگ شود. مقداری از پیازداغ را برای تزیین روی آش کنار می گذاریم.
مرحله 4
وقتی که حبوبات کمی پخته شدند، حدود یک ساعت آخر، کلم را خلالی خرد کرده و بعد از شستن، آن را هم به قابلمه حبوبات اضافه می کنیم تا کلم هم پخته و نرم شود.
مرحله 5
در نیم ساعت آخر هم آب گوشت یا قلم و مقداری از پیاز داغ عسلی را به آش اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم تا مواد آش با حرارت کم لعابدار شده و آش کاملا جا بیفتد.
مرحله 6
در آخر هم کشک را به آش اضافه کرده و خوب هم می زنیم که مخلوط شود. بعد از ده دقیقه جوشیدن هم حرارت را خاموش می کنیم و آش آماده شده را در ظرف مورد نظر می کشیم و روی آن را با کشک و پیازداغ و نعناداغ تزیین می کنیم.