طرز تهیه آش آبادانی خوشمزه و سنتی به روش رستورانی
آش آبادانی یکی دیگر از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی هاست که بسیار خوشمزه و مقوی است. این آش مخصوص جنوب کشور و متعلق به خوزستانی ها است. جنوبی ها این آش محلی را با طعم تند درست می کنند و به خاطر مقوی بودن آن را بیشتر در وعده صبحانه می خورند. اما شما می توانید بنا به ذائقه خود مقدار فلفل را کم بریزید. با این دستور پخت شما هم می توانید آش آبادانی را به راحتی در منزل درست کنید و برای یک وعده غذای عالی یا به عنوان عصرانه سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه آش آبادانی خوشمزه و سنتی به روش رستورانی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش آبادانی | |
---|---|
گوشت قرمز | ۱۰۰ گرم |
لوبیا چیتی پخته شده | 1 پیمانه |
پیاز | ۳ عدد |
نخود پخته شده | 1 پیمانه |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
بلغور گندم یا جو | 1 پیمانه |
عدس سبز پخته شده | یک دوم پیمانه |
تره خرد شده | ۱۵۰ گرم |
ترخون خرد شده | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل تند | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آش آبادانی
مرحله 1
برای درست کردن آش آبادانی خوشمزه، ابتدا نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کرده و بعد آن ها را جداگانه با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا پخته شده و آماده باشند.
مرحله 2
بلغور و برنج را هم یک ساعت قبل از پخت آش با مقداری آب خیس می کنیم. همچنین تره و ترخون را هم قبل از پخت آش پاک کرده و خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 3
برای شروع پخت، ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم و در یک قابلمه کوچک با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا کمی سبک شود.
مرحله 4
سپس گوشت خرد شده را هم به قابلمه اضافه می کنیم و همراه با پیاز تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. بعد از تفت خوردن گوشت مقداری ادویه و کمی زرد چوبه بهش می زنیم و بعد ٓمقداری آب ریخته و صبر می کنیم تا گوشت با حرارت متوسط بپزد.
مرحله 5
بعد از پخت گوشت، آن را با گوشت کوب دستی یا برقی له می کنیم و کنار می گذاریم. مقداری از آب گوشت را هم برای ریختن به آش نگه می داریم.
مرحله 6
سپس بلغور و برنج خیس شده را با مقداری آب جوش در یک قابلمه متوسط می ریزیم و روی حرات می گذاریم تا کاملا پخته و نرم و له شوند. بعد از پخت حبوبات پخته شده به جز عدس سبز را هم با گوشت کوب له می کنیم و آن را هم کنار می گذاریم.
مرحله 7
بعد از این ها تره و ترخون خرد شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت می دهیم و آن را هم کنار می گذاریم تا آماده باشد.
مرحله 8
حالا در یک قابلمه مناسب یک عدد پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت می دهیم تا سرخ شود بعد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه می زنیم.
مرحله 9
در این مرحله گوشت و حبوبات له شده و عدس سبز را به قابلمه پیازداغ اضافه می کنیم. در انتها سبزی های تفت داده شده و آب گوشت را هم می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به جوش بیاید.
مرحله 10
از این جا به بعد آش را مرتب هم می زنیم و شعله گاز را کم می کنیم تا مواد آش کاملا با هم مخلوط و لعابدار شود و آش کاملا جا بیفتد.
مرحله 11
در این مرحله نمک آش را هم اضافه می کنیم و اگر آب آش زیاد بود صبر می کنیم تا آبش کشیده شود و اگر آبش کم بود و آش زیاد سفت بود، مقداری آب جوش می ریزیم.
مرحله 12
در انتها بعد از آماده شدن آش آن را در ظرف می کشیم و روی آن را با پیاز داغ تزیین و سرو می کنیم.