طرز تهیه برساق، شیرینی سنتی و پفکی لرستان با شیر
برساق یک نوع نان و شیرینی ترد مانند است و جزو شیرینی های سنتی و خوشمزه کشورمون به خصوص شهرهای لرستان، سنندج و کرمانشاه می باشد و برای درست کردن این شیرینی نیازی به فر نیست و در یک ماهیتابه داخل روغن سرخ می شود. در ادامه با طرز تهیه برساق، شیرینی سنتی و پفکی لرستان با شیر با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برساق | |
---|---|
آرد | دو و نیم پیمانه |
شیر | سه چهارم پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
روغن | یک چهارم پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
هل | نصف قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه برساق
مرحله 1
برای درست کردن برساق خوشمزه لرستان ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برا این کار شیر را در یک ظرف مناسب تا حدی که دست مون را نسوزاند گرم می کنیم.
مرحله 2
بعد به شیر گرم شده یک قاشق غذاخوری شکر اضافه می کنیم و بعد از مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری خمیر مایه اضافه می کنیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خیمر مایه به عمل آید. حتما درب ظرف را بپوشانید.
مرحله 3
حالا در یک ظرف بزرگ دیگر تخم مرغ، شکر، زردچوبه و وانیل را با هم مخلوط می کنیم. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکدست شود.
مرحله 4
در ادامه آرد و بکینگ پودر را هم روی موادمون الک می کنیم. توجه کنید بهتر است آرد را یکباره اضافه نکنید و به صورت تدریجی و کم کم تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی بدست آید.
مرحله 5
توجه کنید خمیر این نان خودش چسبنده است پس برای رفع چسبندگی اش، آرد اضافه نکنید چون در این صورت ممکن است خمیر شما سفت شده و در انتها نان برساق تون سفت شود.
مرحله 6
خمیر آماده شده را به مدت 10 دقیقه ورز می دهیم و روغن را کم کم به خمیرمون اضافه می کنیم و سعی می کنیم با روغن چسبندگی خمیر را برطرف کنیم تا بتوانیم ورزش بدهیم. اگر با دستگاه خمیر را درست می کنید می توانید همان ابتدا که خمیر مایه را اضافه کردید روغن را هم اضافه کنید.
مرحله 7
در این مرحله از طرز تهیه برساق لرستان، روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و خمیر را به مدت یک ساعت در محیط گرم استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود.
مرحله 8
بعد از استراحت خمیر، از آن گلوله های کوچک و هم اندازه برمی داریم و با وردنه یا دست کاملا نازک می کنیم و در یک ماهیتابه با روغن داغ فراوان سرخ می کنیم. این کار را برای تمام خمیر انجام می دهیم.
مرحله 9
توجه کنید خمیر این نان خیلی پف می کند پس بهتر است خمیر را کاملا باز کنید تا داخلش هم پخته شود. نان برساق را پس از پخت می توانید به همراه کره و مربا برای یک صبحانه بی نظیر و لاکچری سرو کنید.