طرز تهیه آش شوربا ساده و خوشمزه یزدی با برنج و عدس
آش شوربا از جمله آش های خوشمزه ای است که هم بسیار مقوی و لذیذ است و هم بسیار پرطرفدار است. این آش فصلی که بیشتر مناسب فصل زمستان و برای سرماخوردگی بسیار مفید است، اما می توانید آن را به عنوان یک وعده غذای خوشمزه درست کنید. آش شوربا یزدی، اصفهانی و شیرازی در ایران بسیار معروف است. در ادامه با طرز تهیه آش شوربا ساده و خوشمزه یزدی با برنج و عدس با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شوربا | |
---|---|
گوشت گوسفند چربی دار با استخوان | 500 گرم |
سبزی آش | 500 گرم |
لوبیا چیتی | یک دوم پیمانه |
نخود | یک دوم پیمانه |
عدس | یک سوم پیمانه |
ماش | یک سوم پیمانه |
بلغور گندم | یک سوم پیمانه |
برنج نیم دانه | یک و نیم پیمانه |
دنبه گوسفند | 100 گرم |
پیاز | 6 عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | ۱ قاشق مرباخوری |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آش شوربا
مرحله اول
برای درست کردن این آش شوربا خوشمزه ابتدا لوبیا و نخود از شب قبل با مقداری آب خیس می کنیم تا هم نفخ آنها گرفته شود و هم زودتر پخته شود. ماش، عدس، برنج و بلغور گندم را هم حدود ۲ ساعت قبل از پخت آش خیس می کنیم.
مرحله دوم
گوشت و دنبه گوسفندی را به همراه نخود و لوبیا چیتی داخل زودپز می ریزیم و سه عدد پیاز خلالی شده و مقداری آب هم میریزیم. زودپز را روی حرات متوسط می گذاریم تا گوشت و حبوبات پخته شوند.
مرحله سوم
سپس در یک قابلمه برنج، ماش، عدس و بلغورگندم را به همراه سبزی آش خرد شده و مقداری هم آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم مواد آش پخته شوند.
مرحله چهارم
بعد از پخت گوشت و حبوبات، آنها را از زودپز خارج کرده و بعد گوشت و دنبه پخته شده را با مقداری از لوبیا و نخود پخته شده له می کنیم و به قابلمه آش می ریزیم.
مرحله پنجم
سپس بقیه نخود و لوبیای پخته شده را به همراه مقداری نمک داخل قابلمه آش می ریزیم و مخلوط می کنیم. حالا مواد آش را به صورت مداوم هم می زنیم تا زمانی که مواد آش کامل بجوشد و مانند حلیم کش بیاید. برای بهتر جا افتادن این آش حتما باید بعد از اضافه کردن گوشت مدام آش را هم بزنید.
مرحله ششم
در انتها 3 عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شود. بعد مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بهش می ریزیم و مقداری از پیازداغ را به آش جا افتاده اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم. مقداری از پیازداغ را هم می توانید برای تزیین روی آش نگه دارید.
مرحله هفتم
آش شوربا آماده شده را در ظرف می کشیم و روی آن را با پیازداغ و نعنا داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.
نکات تهیه آش شوربا
نوع گوشت آش شوربا
بهترین گوشت برای آش شوربا گوشت گوسفندی چربی دار با استخوان می باشد. برای پخت گوشت داخل زودپز حدود 3 ساعت زمان نیاز هست، در صورت نداشتن زودپز، می توانید در قابلمه معمولی و با آب و زمان بیشتر گوشت را بپزید.
سبزی آش شوربا
سبزی آش شوربا شامل تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر یا اسفناج هست.