طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی با گوشت به روش شیرازی
آش انار از جمله آش های سنتی و خوشمزه است و مواد اصلی آن انار، گوشت، حبوبات و سبزی می باشد. آش انار مخصوص فصل زمستان و شب یلدا است که انار تازه در دسترس باشد. این آش به خاطر گوشتی که در آن استفاده می شود، بسیار مقوی است و به خاطر داشتن انار طعم متفاوتی با دیگر آش ها دارد که پیشنهاد می کنم یک بار آن را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی با گوشت به روش شیرازی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش انار | |
---|---|
عدس | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز | 1 پیمانه |
بلغور گندم | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
سبزی آش | 1 کیلوگرم |
پیاز | 3 عدد |
آب گوشت | 2 پیمانه |
آب انار | 1 لیتر |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
نعنا داغ | به میزان لازم |
پیاز داغ | به میزان لازم |
دانه انار برای تزیین | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش انار شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن آش انار، ابتدا لوبیا را از چند ساعت قبل خیس می کنیم تا نفخ آن گرفته شود. عدس را هم نیم ساعت قبل پخت آش خیس می کنیم. سبزی آش را هم قبل از پخت پاک کرده و خرد می کنیم. سپس آن را شسته و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
برای شروع پخت ابتدا 2 عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا سرخ شود.
مرحله سوم
سپس لوبیای خیس شده و بلغور گندم را همراه با آب گوشت داخل قابلمه می ریزیم و صبر می کنیم تا لوبیا کمی پخته شود. پس از نرم شدن لوبیا، عدس خیس شده و برنج را هم به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم تا آب قابلمه به جوش بیاید.
مرحله چهارم
وقتی که آب داخل قابلمه به جوش آمد، مقدار کمی نمک اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم تا حبوبات آش به آرامی پخته شوند. در این مرحله مقداری هم آب جوش می ریزیم تا مواد ته نگیرد.
مرحله پنجم
بعد از اینکه حبوبات کامل پخته شد، سبزی آش را به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را دوباره زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاد. سپس دوباره کم می کنیم تا سبزی آش هم به خوبی با حرارت کم پخته شود.
مرحله ششم
در این فاصله گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و مقداری هم نمک، زرد چوبه و فلفل می زنیم. سپس آن را به خوبی ورز می دهیم تا کامل مخلوط و یکدست شود.
مرحله هفتم
بعد آن را به شکل کوفته های کوچک اندازه فندق درمی آوریم و در آرد می غلتانیم. بعد از آماده شدن کوفته قلقلی ها، در یک تابه مقداری روغن می ریزیم و کوفته ها را در تابه تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند و پس از تفت دادن، آنها را به آرامی به قابلمه آش اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
در ادامه بعد از اینکه کوفته قلقلی ها نیم پز شدند، آب انار را هم به آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش به خوبی بپزد و خوب جا بیفتد.
مرحله نهم
در انتها بعد از آماده شدن آش، آن را در ظرف می کشیم و روی آن را با پیاز داغ ، نعنا داغ و دانه های انار تزیین می کنیم.