طرز تهیه شیرینی قیطونی خوشمزه و بازاری برای عید نوروز
شیرینی قیطونی از شیرینی های خوشمزه و معروف بازاری برای عید نوروز می باشد و می توانید آن را در انواع رنگ های مختلف و شاد درست کنید و سفره هفت سین زیبا و رنگی داشته باشید. در ادامه با طرز تهیه شیرینی قیطونی خوشمزه و بازاری برای عید نوروز با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی قیطونی | |
---|---|
آرد شیرینی پزی | 150 گرم |
آرد نخودچی | 50 گرم |
آرد برنج | 50 گرم |
روغن جامد یا قنادی | 130 گرم |
پودر قند | 120 گرم |
پودر زنجبیل یا هل | یک چهارم قاشق چای خوری |
وانیل | یک هشتم قاشق چای خوری |
نمک | 1 پنس |
گلاب | یک چهارم پیمانه |
پودر نارگیل و رنگ خوراکی مایع | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه شیرینی قیطونی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی قیطونی خوشمزه ابتدا آرد برنج را 3 بار از پارچه حریر رد می کنیم تا کاملا نرم شود و بعد آن را کنار می گذاریم. همچنین آرد نخودچی و آرد قنادی را 3 بار از الک ریز رد می کنیم و آن را هم کنار می گذاریم.
مرحله دوم
سپس هر سه آرد را به در یک کاسه بزرگ با زنجبیل یا هل و نمک مخلوط می کنیم. در یک ظرف دیگر پودر قند را با روغن به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا کاملا پوک و نرم و روشن شود.
مرحله سوم
بعد وانیل را هم اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در ادامه مواد خشک را هم اضافه کرده و با لیسک یا نوک انگشت هامون مخلوط می کنیم. ولی خمیر را ورز نمی دهیم.
مرحله چهارم
اگر احساس کردید خمیر شل است و نیاز به آرد بیشتری دارد کمی اضافه کنید تا خیمر مطلوبی درست شود. خمیر آماده شده را در کیسه فریزر می گذاریم و به مدت 2 تا 3 ساعت در محیط آشپزخانه یا یخچال استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
در این فاصله پودر نارگیل را در کیسه فریزر ریخته و با چند قطره رنگ خوراکی دلخواه یا زعفران مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
بعد از استراحت خمیر از آن گلوله هایی به وزن دلخواه جدا کرده و در دست گرد می کنیم و ابتدا در گلاب می غلتانیم و بعد سریع کرده و در کیسه پودر نارگیل می غلتانیم تا کاملا با پودر نارگیل پوشیده شود. سپس در سینی فر با فاصله کنار هم می چینیم.
مرحله هفتم
توجه کنید گلوله ها را بیش از حد در گلاب قرار ندهید زیرا در این صورت بافت شیرینی خشک می شود. همچنین توجه داشته باشید برای گلوله های صورتی و طلایی که ترک دارند از شکر کریستالیزه رنگی استفاده می کنیم. در صورت استفاده از شکر رنگی شیرینی ها ترک خواهند خورد ولی با پودر نارگیل ترک محسوسی نباید داشته باشند.
مرحله هشتم
در نهایت شیرینی های قیطونی آماده شده را برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله نهم
حتما روند پخت شیرینی ها را چک کنید تا تغییر رنگ ندهند. شیرینی های قیطونی را پس از پخت به مدت 2 ساعت در محیط قرار می دهیم تا کاملا خودشان را بگیرند و بعد در ظرف دلخواه چیده و سرو می کنیم.
مرحله دهم
توجه کنید در صورتی که به فر دسترسی نداشتید می توانید در تابه کاغذ روغنی قرار بدهید و شیرینی ها را روی شعله ملایم به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزید. شیرینی ها را پس از پخت حتما در جای و خشک و خنک و در ظرف دربسته نگهداری کنید.