طرز تهیه آش شلغم خوشمزه با ماش و اسفناج برای سرماخوردگی
آش شلغم با برنج نیم دانه یکی دیگر از آش های خوشمزه و مخصوص سرماخوردگی است و کلی خاصیت دارد. پختن این آش در فصل سرما به شدت توصیه می شود و اگر با طعم و بوی این آش مشکل داشتید می توانید با این رسپی آن را درست کنید تا به هیچ وجه متوجه شلغم نشوید. در ادامه با طرز تهیه آش شلغم خوشمزه با ماش و اسفناج برای سرماخوردگی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش شلغم | |
---|---|
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
ماش یا عدس | 4 قاشق غذاخوری |
شلغم خرد شده | نصف لیوان |
نمک وزردچوبه | به میزان لازم |
اسفناج | ۱/۳ لیوان |
آب جوش | ۶ لیوان |
آبغوره | 1 استکان |
مراحل طرز تهیه آش شلغم
مرحله اول
برای درست کردن آش شلغم خوشمزه ابتدا ماش یا عدس را می شوییم و با مقداری آب در یک قابلمه روی حرارت می گذاریم تا کامل بپزد. سپس آن را آبکشی کرده و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله شلغم را خوب شسته و قسمت پایین و بالای آن را جدا می کنیم و در اندازه های دلخواه خرد می کنیم. توجه کنید شلغم بعد از پخت از حجمش کاسته می شود و به اصطلاح آب میرود، پس بهتر است کمی آن را درشت خرد کنید.
مرحله سوم
بعد برنج نیم دانه را که از یک ساعت قبل خیس کردیم آبکشی می کنیم و در قابلمه آش به همراه 6 لیوان آب جوش روی حرارت می گذاریم تا کامل بپزد.
مرحله چهارم
بعد بهش نمک و زردچوبه هم اضافه می کنیم. پس از اینکه برنج کمی پخته شد ماش پخته شده و شلغم از قبل خرد شده را اضافه می کنیم و حدود نیم ساعتی صبر می کنیم تا باهم بپزند و کامل جا بیفتند.
مرحله پنجم
حالا نوبت اضافه کردن سبزی آش است. بهترین سبزی برای آش شلغم اسفناج است. اسفناج خرد شده را اضافه کرده و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر می کنیم تا آش جا بیفتد.
مرحله ششم
بعد از 20 دقیقه آش را چک می کنیم که شلغم کامل پخته باشد تا بتوانیم چاشنی آش را اضافه کنیم. برای چاشنی این آش هم آبغوره و هم آبلیمو می توانیم اضافه کنیم. من حدود 1 استکان آبغوره را اضافه کردم و بعد صبر می کنیم تا آش حدود 5 دقیقه ای روی حرارت بماند و آماده شد.
مرحله هفتم
برای کسی که سرما خورده است توی این مرحله آش آماده است و می توانید آن را بکشید و سرو کنید. اما برای کسی که سرما نخورده است و دوست دارد آش را با نعنا داغ و پیاز داغ سرو کند ادامه رسپی را ادامه بدهد.
مرحله هشتم
برای درست کردن پیاز داغ و نعنا داغ، یک عدد پیاز متوسط را خرد می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم. بعد زردچوبه و 2 تا 3 قاشق غذاخوری نعنا خشک را اضافه کرده و بعد از تفت دادن به آش شلغم آماده شده اضافه کرده و سرو می کنیم.