طرز تهیه نان تافتون خوشمزه و خانگی به روش رستورانی
نان تافتون جزو معروف ترین و پر استفاده ترین نان های ایرانی می باشد و ظاهر آن شبیه نان لواش می باشد و حتما تا به حال دیدید که بعضی از رستوران ها از این نوع نان برای سرو کباب و جیگر استفاده می کنند. در ادامه با طرز تهیه نان تافتون خوشمزه و خانگی به روش رستورانی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان تافتون | |
---|---|
آرد قنادی | 4 تا 5 پیمانه |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
مخمر خشک | سه چهارم قاشق غذاخوری |
آب ولرم برای خمیر مایه | نصف پیمانه |
آب | یک و سه چهارم پیمانه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | یک و یک چهارم قاشق چای خوری |
ماست | 4 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه نان تافتون
مرحله اول
برای درست کردن نان تافتون خوشمزه ابتدا مخمر، آب و شکر را باهم مخلوط کرده و درشو می گذاریم تا به مدت 15 دقیقه بماند و به عمل آید.
مرحله دوم
بعد مخمر عمل آمده را داخل ظرفی می ریزیم و آرد، ماست و نمک را بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم. توجه کنید باید آرد را کم کم اضافه کرده و بعد هم آب را کم کم به آرد اضافه کنید تا خمیر جمع شود.
مرحله سوم
در انتها روغن را هم اضافه کرده و روی میز کار آرد پاشی شده ، خمیر را ورز می دهیم تا چسبندگی اش با ورز دادن گرفته شود.
مرحله چهارم
سپس خمیر بدست آمده را به یک ظرف چرب شده انتقال می دهیم و روشو با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا به مدت 1 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
بعد از استراحت خمیر، پف آن را با ورز دادن می گیریم و بعد خمیر را روی میز کار آرد پاشی شده به 8 چانه مساوی تقسیم می کنیم و دوباره روی چانه را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خمیر برای بار دوم به مدت 20 دقیقه استراحت کند.
مرحله ششم
بعد از استراحت خمیر، روی میز کار خمیر را با دست یا وردنه پهن می کنیم تا نازک شود و روی خمیرهای پهن شده را با انگشت چند تا سوراخ ایجاد می کنیم.
مرحله هفتم
سپس یک تابه را به صورت برعکس روی گاز قرار می دهیم و صبر می کنیم تا گرم شود. بعد خمیر را به پشت تابه پهن می کنیم و صبر می کنیم تا یک طرف نان بپزد.
مرحله هشتم
بعد از اینکه یک طرف نان پخت آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر هم بپزد. تو این مرحله باید حواستون خیلی جمع باشد تا نان ها نسوزند.
مرحله نهم
بعد از پخت نان ها را لای یک پارچه تمیز می گذاریم تا خشک نشوند. اگر تابه نداشتید و یا خواستید با فر بپزید در این صورت بهتر است سینی فر را برگردانید و پشت سینی خمیر را پهن کنید.