طرز تهیه آش گندم خوشمزه و مجلسی به روشی ساده و آسان
آش گندم یکی از آش های خوشمزه سنتی است که در شهرهای مختلف با دستورات مختلف طبخ می شود و بیشتر در استان های کرمانشاه و یزد و مشهد مشهور است. آش گندم به خاطر داشتن حبوبات بسیار مقوی و مفید است و در برخی مناطق این آش را با بلغور گندم هم درست می کنند. در ادامه با طرز تهیه آش گندم خوشمزه و مجلسی به روشی ساده و آسان با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش گندم | |
---|---|
گندم پوست کنده | ۱ کاسه |
لوبیا | نصف کاسه |
نخود | نصف کاسه |
سبزی آش خرد شده | ۱ کاسه |
پیاز | 1 عدد |
کشک | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
آب | 6 تا 7 لیوان |
پیاز داغ و نعنا داغ | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه آش گندم
مرحله اول
برای درست کردن آش گندم ساده و خوشمزه، ابتدا نخود و لوبیا را به صورت جداگانه از شب قبل با مقداری آب خیس می کنیم تا هم نفخ آنها گرفته شود و هم زودتر بپزند. گندم را هم حدود دو سه ساعت قبل از پخت خیس می کنیم. در این مدت یکی دو بار آبشان را هم عوض می کنیم.
مرحله دوم
حالا برای شروع پخت، ابتدا نخود و لوبیای خیس شده را آبکشی کرده و در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا با حرارت متوسط نیم پز شوند.
مرحله سوم
سپس در یک قابلمه دیگر پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم تا سبک شود مقداری هم نمک و زردچوبه می زنیم تا خوشرنگ شود.
مرحله چهارم
بعد لوبیا و نخود نیم پز شده را به همراه گندم خیس شده به قابلمه پیاز اضافه می کنیم و حدود ۶ الی۷ لیوان هم آب می ریزیم.
مرحله پنجم
درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت یک ساعت و نیم با حرارت ملایم بپزد. حتما در این مدت چند بار حبوبات را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم
بعد از اینکه حبوبات کمی پخته شد، کشک رقیق شده با آب را همراه سبزی آش به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم تا آش به مدت دو ساعت دیگر بجوشد و خوب جا بیفتد.
مرحله هفتم
در این فاصله هم در یک تابه پیاز داغ و نعنا داغ را آماده می کنیم و کنار می گذاریم تا برای تزیین آماده باشد.
مرحله هشتم
وقتی که آش لعاب دار شد و کامل جا افتاد حرارت را خاموش می کنیم. آن را در ظرف می کشیم و روی آن را با مقداری کشک، پیازداغ و نعنا داغ تزیین و سرو می کنیم.
نکات پخت آش گندم
موقع اضافه کردن کشک، حتما اول آن را با آب سرد مخلوط کنید و کمی روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. به این دلیل که وقتی آن را به آش داغ اضافه می کنید هم دما باشد و کشک خراب نشود.