طرز تهیه آش کشک خوشمزه و مجلسی به روش شیرازی
آش کشک جزو آش های پرطرفدار و محبوب ایرانیها است که در همه نقاط کشور با دستورهای متفاوتی پخته میشود. همان طور که از اسمش پیداست، این آش با کشک درست میشود و طعم ترش تری دارد. آش کشک شهرهای شهرکرد، مازندرانی، بختیاری، شیرازی، تهرانی و تبریزی در ایران بسیار معروف است. در ادامه با طرز تهیه آش کشک خوشمزه و شیرازی به روش مجلسی با هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش کشک | |
---|---|
عدس | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | یک چهارم پیمانه |
لوبیا قرمز | یک چهارم پیمانه |
بلغور گندم | یک پیمانه |
نخود | یک چهارم پیمانه |
برنج نیم دانه | یک پیمانه |
هویج | 2 عدد |
سیر | 5 حبه |
پیاز | 2 عدد |
کلم برگ خرد شده | یک پیاله |
رشته آش | یک چهارم بسته |
آب قلم یا عصاره مرغ | 1 لیوان |
کشک | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نعناع خشک شده | به میزان لازم |
سبزی آش | 200 گرم |
مراحل طرز تهیه آش کشک شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن آش کشک مجلسی ابتدا نخود و لوبیاها را از شب قبل با مقداری آب خیس می کنیم تا نفخ آنها گرفته شود. عدس، بلغور و برنج را هم حدود دو ساعت قبل پخت آش خیس می کنیم.
مرحله دوم
برای پخت آش، قبل از هر کاری نخود و لوبیاهای خیس شده را آبکشی کرده و در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا کامل پخته شود. سبزی آش را هم بعد از پاک کردن، خرد کرده و می شوییم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
حالا برای شروع پخت، عدس، بلغور گندم و برنج خیس شده را به همراه آب قلم یا عصاره مرغ به یک قابلمه مناسب می ریزیم و مقداری هم آب بهش اضافه می کنیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا مواد پخته شود.
مرحله چهارم
سپس در تابه پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت می دهیم تا سرخ شود. بعد سیر رنده شده، مقداری زردچوبه و کلم برگ خرد شده را هم بهش اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم تا کلم ها کمی نرم شود.بعد حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه هویج نگینی خرد شده را با همراه حبوبات پخته شده در قابلمه می ریزیم و بعد از یک ربع جوشیدن، سبزی خرد شده و مخلوط پیازداغ و کلم برگ را هم به قابلمه آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش با حرارت کم بجوشد و خوب جا بیفتد.
مرحله ششم
در ۱۵ دقیقه آخر پخت، رشته آش را اضافه می کنیم. در صورت تمایل کشک را هم در چند دقیقه آخر به آش اضافه کنید و بعد حرارت را خاموش کنید. در غیر این صورت می توانید بعد از ریختن آش در ظرف ها کشک را روی آش بریزید.
مرحله هفتم
در انتها آش آماده شده را در ظرف می کشیم و روی آن را با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
نکات تهیه آش کشک
سبزی آش کشک
سبزی این آش شامل تره، گشنیز، جعفری، ریحان، ترخون، اسفناج یا برگ چغندر است.