طرز تهیه شیر برنج خوشمزه و مجلسی با شکر ، بدون خامه
شیر برنج یکی از غذاهای خوشمزه سنتی و قدیمی است که طعم فوق العاده ای دارد و برای صبحانه و عصرانه درست می شود. البته در برخی شهرها رسم این گونه است که شیر برنج را در ایام ماه مبارک رمضان برای افطار و نذری درست می کنند. در ادامه با طرز تهیه شیر برنج خوشمزه و مجلسی با شکر ، بدون خامه با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج | |
---|---|
برنج | 2 پیمانه |
شیر | 8 پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
مراحل طرز تهیه شیر برنج
مرحله اول
برای درست کردن شیر برنج خوشمزه، ابتدا برنج پاک شده را از دو ساعت قبل با مقداری آب خیس می کنیم.
مرحله دوم
سپس برای شروع پخت، برنج خیس خورده در یک قابلمه مناسب می ریزیم و آن را روی شعله گاز می گذاریم تا با حرارت ملایم بجوشد.
مرحله سوم
وقتی که برنج به خوبی نرم و له شد و آب آن کشیده شد، در این مرحله شیر را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و صبر می کنیم دوباره بجوشد.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که پس از اضافه کردن شیر، حتما درب قابلمه را بگذارید. چون ویتامین B2 به نور بسیار حساس است و به سرعت اکسیده می شود. برای جلوگیری از سر رفتن شیر برنج یک قاشق چوبی دخل آن قرار دهید.
مرحله پنجم
صبر می کنیم تا شیر برنج به خوبی بپزد و لعاب دار شود. پس از اینکه شیر برنج لعاب انداخت، شکر را اضافه می کنیم و حرارت را کامل کم کرده و حتما زیر قابلمه شعله پخش کن می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله نمی خواهیم غذا به نقطه جوش برسد، چون حتما سر خواهد رفت، فقط می خواهیم مواد بهتر جا بیافتد. حدود یک ربع صبر می کنیم تا شیر برنج با حرارت خیلی کم دم بکشد.
مرحله هفتم
پس از کامل شدن زمان پخت، شیر برنج را از روی شعله برمی داریم، گلاب را به آن اضافه کرده و در حالی که هنوز داغ است، در ظرف مورد نظر می ریزیم و بعد به دلخواه روی آن را با گل محمدی یا خلال پسته و بادام تزیین می کنیم.
نکات تهیه شیر برنج
شیر برنج با خامه
اگر می خواهید شیر برنج را با خامه تهیه کنید، در این صورت یک پیمانه از مقدار شیر کم کنید و به جایش یک پیمانه خامه جایگزین آن کنید.