طرز تهیه شیرینی مربایی خوشمزه و مشهدی به روش بازاری
شیرینی مربایی از شیرینی های خوشمزه و معروف بازاری می باشد و جزو شیرینی هایی است که معمولا در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان ها سرو می شود. بهتر است برای همه شیرینی ها مواد را به صورت گرم استفاده کنید تا نتیجه عالی شود ولی من مواد را با پیمانه هم برای اونایی که ترازو ندارند گذاشتم. در ادامه با طرز تهیه شیرینی مربایی خوشمزه و مشهدی به روش بازاری و قنادی با وبسایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی مربایی | |
---|---|
آرد قنادی | 300 گرم - 2 پیمانه |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری (۳ قاشق از آرد رو بردارید و با ۳ قاشق نشاسته جایگزین کنید) |
روغن جامد قنادی یا کره | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۵۰ گرم – 5 قاشق غذاخوری |
عسل یا شربت بار | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
مارمالاد خانگی با بریلو با طعم های مختلف (از لوازم قنادی فروشی ها بخرید) | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه شیرینی مربایی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی مربایی خوشمزه مقدار گفته شده آرد را در یک ظرف ریخته و 3 قاشق غذاخوری از آن را با 3 قاشق غذاخوری نشاسته جایگزین کرده و مخلوط می کنیم. بعد سه بار الک کرده و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در ادامه روغن جامد قنادی یا کره نرم به دمای محیط رسیده را با پودر قند مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه با دور تند همزن می زنیم تا سبک و روشن و حجیم شود.
مرحله سوم
در ادامه عسل یا شربت، تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه دیگر با دور تند همزن می زنیم تا مواد کاملا سبک و حجیم شود.
مرحله چهارم
حالا مخلوط آرد و نشاسته را به تدریج اضافه کرده و با لیسک هم می زنیم تا جایی که خمیر جمع شود. توجه کنید خمیر این شیرینی را به هیچ وجه ورز ندهید چون روغن می اندازد و شیرینی سفت و خشک می شود.
مرحله پنجم
بسته به جنس آرد و روغنی که استفاده می کنید ممکن است یک یا دو قاشق غذاخوری آرد بیشتر یا کمتر مصرف شود. خمیر نهایی این شیرین باید کاملا لطیف باشد طوری که اگر مقداری از خمیر را توی دست گلوله کنید گلوله کاملا لطیف و بدون ترک باشد.
مرحله ششم
حالا خمیر آماده شده را چانه بزرگ کرده و بر روی آن سلفون می کشیم و در یخچال به مدت 1 ساعت استراحت می دهیم.
مرحله هفتم
خمیر را پس از استراحت بین دو نایلون فریزر با ضخامت 3 تا 5 میلی متر باز می کنیم و با قالب دلخواه کاتر می زنیم و بعد در سینی فر می چینیم. سینی نیازی به چرب کردن و کاغذ روغنی ندارد.
مرحله هشتم
من نصف خمیر را به صورت تو خالی کاتر زدم. دقت کنید خمیر های ساده و تو خالی را باهم در یک سینی نذارید چون تو خالی ها زودتر می پزند.
مرحله نهم
حالا شیرینی ها را برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 15 دقیقه می گذاریم تا بپزند. وقتی که زیر شیرینی ها کمی طلایی شد پخته اند. برای فر برقی دما را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
مرحله دهم
پس از اینکه شیرینی ها پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شوند. بعد از خنک شدن 1 عدد شیرینی کامل و 1 عدد شیرینی تو خالی برمی داریم و بین آن ها مارمالاد یا بریلو می گذاریم و بعد سرو می کنیم.