طرز تهیه خورش لوبیا سبز ساده و خوشمزه با گوشت خورشتی
خورش لوبیا سبز یکی از خورش های بسیار خوشمزه و معروف ایرانی است و در نقاط مختلف ایران آن را با رسپی های متفاوتی هم درست می کنند. برای مثال شما می توانید آن را با گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی، گوشت خورشتی و حتی گوشت مرغ درست کنید. در ادامه با طرز تهیه خورش لوبیا سبز ساده و خوشمزه با گوشت خورشتی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز | |
---|---|
گوشت خورشتی | 400 گرم |
لوبیا سبز | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
سیب زمینی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
گرد لیمو یا آبلیمو | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه خورش لوبیا سبز
مرحله اول
برای درست کردن این خورش، ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد در یک قابلمه با مقداری روغن آن را تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله دوم
سپس سیرها را رنده کرده و به پیاز اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم. پس از اینکه سیر و پیاز شفاف شدند، کمی زردچوبه و فلفل سیاه می ریزیم.
مرحله سوم
بعد گوشت خورشتی خرد شده را به پیازداغ اضافه می کنیم و گوشت را هم چند دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
حالا مقداری آب جوش به قابلمه می ریزیم و درب آن را می گذاریم تا حدود یک ساعت گوشت با حرارت کم بجوشد و پخته شود.
مرحله پنجم
وقتی که گوشت کمی نیم پز شد، در یک تابه کوچک رب گوجه فرنگی را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کند. بعد آن را به قابلمه گوشت اضافه می کنیم و دوباره درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت کامل پخته شود.
مرحله ششم
در این فاصله لوبیا سبز تمیز و شسته شده را به اندازه های 2 سانتی خرد می کنیم و با مقداری آب در یک قابلمه کوچک حدود ۱۵دقیقه روی حرارت می گذاریم تا پخته شود.بعد از پخت، آن را آبکش می کنیم و در یک تابه با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
مرحله هفتم
در انتها وقتی گوشت خورش کاملا پخته شد، مقداری نمک و لوبیا سبز پخته شده را هم بهش اضافه می کنیم و گوجه فرنگی ها را هم به تکه های بزرگ خرد کرده و به خورش می ریزیم.
مرحله هشتم
مجددا در قابلمه را می گذاریم تا خورش حدود نیم ساعت با حرارت خیلی کم بجوشد و کاملا جا بیفتد. در ده دقیقه آخر هم مقداری آبلیمو یا گرد لیمو می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله نهم
در صورت تمایل می توانید 2 عدد سیب زمینی خلالی شده را هم در تابه با مقداری روغن سرخ کنید و در کنار خورش بگذارید.
مرحله دهم
خورش آماده شده را همراه با سیب زمینی سرخ شده در ظرف می کشیم و همراه با برنج کته یا آبکش سرو می کنیم.
اضافه کردن هویج
برای درست کردن این خورش استفاده از گوجه فرنگی سلیقه ای است و می توانید به جای گوجه فرنگی از هویج استفاده کنید.