طرز تهیه شیرینی دادلی خوشمزه و خانگی با بافت بی نظیر
شیرینی دادلی از شیرینی های سنتی و خوشمزه برای عید نوروز می باشد و شما می توانید آن را با فر و حتی بدون فر هم درست کنید. این شیرینی با ژله بریلو درست می شود و نیاز به قالب خاصی هم ندارد. در ادامه با طرز تهیه شیرینی دادلی خوشمزه و خانگی با بافت بی نظیر با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی دادلی 20 عدد | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 50 گرم |
روغن جامد یا نیمه جامد | 40 گرم |
آرد نخودچی | 30 گرم - 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید قنادی | 130 گرم - کمی کمتر از یک لیوان |
پودر قند | 45 گرم - یک چهارم لیوان |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
مواد لازم ژله بریلو | |
---|---|
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
آب | یک چهارم لیوان |
شکر | یک چهارم لیوان |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی دادلی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی دادلی حرفه ای باید از نیم ساعت قبل همه مواد را از یخچال بیرون بیاوریم تا به دمای محیط برسند.
مرحله دوم
برای شروع در یک ظرف مناسب کره و روغن را با پودر قند الک شده مخلوط می کنیم و به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا تغییر رنگ پیدا کند.
مرحله سوم
بعد زرده تخم مرغ را هم اضافه کرده و یک دقیقه دیگر با همزن می زنیم. سپس وانیل را اضافه کرده و بعد از هم زدن آرد نخودچی الک شده را اضافه کرده و هم می زنیم.
مرحله چهارم
سپس آرد سفید الک شده را کم کم اضافه کرده و با نوک انگشت خمیر را جمع می کنیم. نمی خواهد ورز بدهید. ممکن است از مقدار گفته شده کمتر یا حتی بیشتر آرد نیاز باشد پس آرد را با احتیاط اضافه کنید. خیمر این شیرینی نیاز به استراحت ندارد.
مرحله پنجم
حالا از خمیر آماده شده به اندازه یک قاشق مرباخوری برمی داریم و داخل دست گلوله می کنیم و بعد با هر وسیله ای که داشتید وسط شیرینی ها عمق ایجاد کنید. من از هاون استفاده کردم.
مرحله ششم
پس از اینکه عمق ایجاد کردیم شیرینی ها را در سینی فر چرب شده با فاصله کنار هم می چینیم. سینی فر را با روغن جامد چرب کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله شیرینی ها را برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
بعد از اینکه شیرینی ها کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا خنک شوند.
مرحله نهم
پس از خنک شدن برای تزیین یک طرف شیرینی ها را داخل شکلات آب شده می زنیم و بعد این قسمت کمی پودر پسته یا هر نوع مواد دلخواه دیگر که دوست داشتید بریزید.
مرحله دهم
سپس داخل حفره ها را با ژله بریلو پر می کنیم. ژله بریلو را می توانید از لوازم قنادی فروشی ها خریداری کنید و یا اینکه با دستور زیر خودتان درست کنید.
مراحل طرز تهیه ژله بریلو برای شیرینی دادلی
مرحله اول
برای درست کردن ژله بریلو یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را در کمی آب سرد حل می کنیم.
مرحله دوم
سپس در یک قابلمه یک چهارم لیوان آب و یک چهارم لیوان شکر و دو قاشق غذاخوری آبلیمو می ریزیم و روی حرارت می گذاریم.
مرحله سوم
وقتی که شکر کامل حل شد نشاسته حل شده را اضافه کرده و به صورت مرتب هم می زنیم تا موادمون به غلظت دلخواه برسد.
مرحله چهارم
بعد از رسیدن به غلظت دلخواه ژله بریلو آماده شده را از روی حرارت برمی داریم و رنگ خوراکی مورد نظر خود را اضافه کرده و هم می زنیم تا کامل حل شود.
مرحله پنجم
بعد از اینکه ژله بریلو خنک شد آن را توسط قاشق کوچک یا با قیف یکبار مصرف بر روی حفره شیرینی های دادلی می ریزیم و بعد سرو می کنیم.
نکات تهیه شیرینی دادلی
ماندگاری شیرینی ها
شما می توانید شیرینی های دادلی را در ظروف درب بسته به مدت حدود 3 هفته در محیط خنک نگهداری کنید.