طرز تهیه شربت بار براق برای کیک و شیرینی + نکات مهم
شربت بار یک نوع شهد براق و شفاف و البته کاربردی برای انواع کیک و شیرینی از قبیل زولبیا، بامیه، گوشفیل، لگیمات و ... می باشد. در این رسپی از سایت هارنیکا نکات بسیار مهم در مورد درست کردن شربت بار حرفه ای گفته ایم و شما با رعایت هر یک از آن ها می توانید یک شربت بار شفاف و حرفه ای درست کنید. در ادامه با طرز تهیه شربت بار براق برای کیک و شیرینی با ما همراه باشید.
مواد لازم شربت بار | |
---|---|
شکر | 2 لیوان |
آب | 1 لیوان |
جوهر لیمو یا آبلیمو طبیعی | یک هشتم قاشق چای خوری یا 1 قاشق غذاخوری آبلیمو طبیعی |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
گلوگز | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه شربت بار
مرحله اول
برای درست کردن شربت بار حرفه ای بهتر است ظروف و قابلمه ای که برای شربت بار استفاده می کنید ضخیم باشد.
مرحله دوم
چونکه ظروف و قابلمه های ظریف حرارت را خیلی سریع منتقل می کنند و زمان عمل آمدن شربت در این ظروف کمتر است و برای همین کیفیت شربت خوب نمی شود. سعی کنید از قابلمه تفلون استفاده کنید.
مرحله سوم
برای شروع ابتدا آب، شکر و گلاب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط می گذاریم تا زمانی که شکر کاملا حل شود. تقریبا 10 دقیقه زمان می برد.
مرحله چهارم
زمانی که شربت شروع به قل زدن کرد تا زمانی که به غلظت دلخواه می رسد نباید هم بزنید. چون این کار باعث می شود دانه های شکر باهم پیوند بخورند و شربت به محض خنک شدن شکرک بزند.
مرحله پنجم
بهتر است وقتی شربت جوشید حرارت را کم کنید تا خیلی آرام بجوشد. بعد در یک قابلمه مقداری آبلیمو می ریزیم و موقع جوشیدن شربت، به صورت مرتب هر چند دقیقه یک بار با برس اطراف قابلمه را برس آبلیمو می کشیم تا دانه های شکر تمیز شود.
مرحله ششم
چونکه موقع جوشیدن شکر به اظراف ظرف می چسبد و اگر دور ظرف را با قلم مو تمیز نشود بعدا باعث شکر زدن می شود.
مرحله هفتم
در این مرحله گلولز و جوهر لیمو یا آب لیمو را اضافه می کنیم و اصلا به شربت قاشق نمی زنیم و صبر می کنیم شربت به صورت آرام و با حرارت ملایم کم کم بجوشد و به غلظت مطلوب برسد. اگر قاشق بزنید حتما شکرک می زند.
مرحله هشتم
در انتها زعفران را هم اضافه کرده و به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه صبر می کنیم تا شربت بجوشد. بعد از 35 دقیقه جوشیدن و برس آبلیمو زدن، با قاشق پلاستیکی مقداری از شربت را داخل بشقاب بریزید و غلظت آن را تست کنید.
مرحله نهم
شربت بار حرفه ای باید وقتی که خنک شد مثل عسل به آرامی پایین بیاد. این نشانه شربت بار مناسب و حرفه ای است.
مرحله دهم
راه دوم برای تست غلظت شربت بار این است که مقداری از شربت را بین دو انگشت خود قرار بدهید اگر چسبناک بود یعنی به قوام مطلوب رسیده است.
مرحله یازدهم
توجه کنید اگر شربت غلیظ باشد جذب شیرینی نمی شود و اگر شل باشد شیرینی ها بعد از چند ساعت نرم می شوند.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه به غلظت مورد نظر رسید حرارت را خاموش کرده و شربت را حتما به ظرف دیگه ای انتقال بدهید و صبر کنید تا به دمای محیط برسد.
مرحله سیزدهم
بعد از اینکه شربت خنک شد آن را در ظرف درب دار در داخل یخچال یا توی محیط می توانید نگهداری کنید.