طرز تهیه کلوچه فومن اصل و مغزدار خوشمزه به روش بازاری
کلوچه فومن از کلوچه های خوشمزه و معروف کشورمون می باشد و اصالت آن به شهر فومن از توابع استان گیلان برمی گردد. این کلوچه مغزدار بسیار ساده و خوشمزه است و گزینه بسیار مناسبی برای تغذیه کودکان در مدارس می باشد. در ادامه با طرز تهیه کلوچه فومن اصل و مغزدار خوشمزه به روش بازاری با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کلوچه فومن | |
---|---|
آب ولرم | 1/4 لیوان |
شکر | 1/2 لیوان |
خمیر مایه | نصف قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
ماست | 2 قاشق غذاخوری سر پر |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد | 2 تا 2/5 لیوان |
بکینگ پودر | 1/4 قاشق چای خوری |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
پودر گردو | 1 لیوان |
شکر | 1/2 لیوان |
دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
آب | 1/4 لیوان |
مراحل طرز تهیه کلوچه فومن
مرحله اول
برای درست کردن کلوچه فومن ابتدا خمیر مایه آن را به عمل می آوریم. برای این کار آب ولرم، خمیر مایه و 1 قاشق غذاخوری از شکر را باهم مخلوط کرده و درب ظرف را می گذاریم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
بعد خمیر مایه به عمل آمده، بقیه شکر، تخم مرغ، ماست، نمک و بکینگ پودر را باهم مخلوط می کنیم. سپس کره ذوب شده را به مخلوط مون اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا مخلوط را خوب هم زده و بعد آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. مواظب باشید زیاد آرد اضافه نکنید چون در این صورت بعدا کلوچه تون سفت می شود.
مرحله چهارم
خمیر آماده شده را به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم و بعد چانه بزرگ گرفته و روی آن سلفون می کشیم تا به مدت 2 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
در این فاصله که خمیر استراحت می کند مواد میانی را درست می کنیم. برای این کار در یک تابه آرد و کره را روی حرارت قرار می دهیم و آرد را کمی در کره تفت می دهیم.
مرحله ششم
بعد پودر گردو، شکر و دارچین را بهش اضافه کرده و دوباره کمی تفت می دهیم. در انتها مقدار گفته شده آب را اضافه کرده و کمی روی حرارت هم می زنیم تا مواد دوباره جمع شود و آبش بخار شود. سپس مواد میانی آماده شده را از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه خمیر استراحت کرد خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم کرده و چانه می کنیم. بعد از مواد میانی خنک شده به همان تعداد چانه ها، گلوله های کوچک درست می کنیم.
مرحله هشتم
حالا یکی از چانه ها را با دست باز می کنیم و یکی از گلوله های مواد میانی را وسط خمیر گذاشته و بعد چانه را از کناره ها جمع می کنیم. سپس با وردنه چانه را کمی پهن می کنیم تا مواد میانی داخل خمیر بماند.
مرحله نهم
پس از اینکه تمام چانه ها را به این شکل آماده کردیم روی آن ها را با یک قالب دلخواه مثلا لیوان و استکان قالب می زنیم و بعد کلوچه ها را در سینی فر چرب شده قرار می دهیم و روشون را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا به مدت 20 دقیقه استراحت کند.
مرحله دهم
در این مدت فر را روشن می کنیم تا گرم شود. حتما ظرف حاوی آب جوش در این مرحله داخل فر بگذارید تا کلوچه های لطیف تری داشته باشید.
مرحله یازدهم
بعد از استراحت خمیر، کلوچه ها را در صورت تمایل با مخلوط زرده تخم مرغ، شیر و زعفران دم کرده رومال می کنیم و برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله دوازدهم
در یکی دو دقیقه انتهای پخت شعله بالای فر را روشن می کنیم ا روی کلوچه هامون طلایی شود. پس از اینکه کلوچه هامون کامل پختند آن ها را از فر بیرون آورده و پس از خنک شدن کامل سرو می کنیم.