طرز تهیه نان پیده خوشمزه و ترکیه ای اصل برای افطار
نان پیده از نان های خوشمزه و معروف ترکیه ای برای صبحانه و عصرانه می باشد و گزینه خوبی برای افطار می باشد. این نان همچنین با نام نان ترکی هم بسیار معروف است و در ظاهر شبیه به نان بربری خودمون می باشد. در ادامه با طرز تهیه نان پیده خوشمزه و ترکیه ای اصل برای افطار با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان پیده | |
---|---|
آرد | 3 تا 3/5 لیوان |
آب ولرم | 1 لیوان |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
شکلات چیپسی | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان پیده
مرحله اول
برای درست نان پیده ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار آب ولرم، خمیر مایه و شکر را در یک ظرف مناسب باهم مخلوط کرده و درب ظرف را می گذاریم تا به مدت 10 دقیقه بماند و خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
وقتی که خمیر مایه به عمل آمد با روغن مایع، نمک و سفیده تخم مرغ مخلوط کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. زرده تخم مرغ را برای رومال کنار بگذارید.
مرحله سوم
سپس آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود به دست نچسبد. زیاد آرد نریزید چون در این صورت بعدا خیمرتون سفت می شود.
مرحله چهارم
حالا خمیر آماده شده را کمی ورز می دهیم و بعد خمیر را چانه بزرگ کرده و در ظرف چرب شده قرار می دهیم و به مدت یک و نیم ساعت در یک محیط نسبتاً گرم استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
بعد از استراحت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و در صورتی که مایل باشد مقداری چیپس شکلاتی بهش اضافه کنید. این کار اختیاری است و بدون شکلات هم خوشمزه می شود.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر آماده شده را دو قسمت مساوی تقسیم کرده و چانه می گیریم. هر چانه را با وردنه پهن کرده و در سینی فر که با کره چرب کرده ایم قرار می دهیم و درون سینی هم با دست پهن کرده و به صورت یک بیضی آماده می کنیم.
مرحله هفتم
در ادامه روی خمیر ها یک پارچه تمیز می کشیم و به مدت نیم ساعت استراحت می دهیم. در این فاصله مواد رومال را آماده می کنیم.
مرحله هشتم
برای این کار زرده تخم مرغ کنار گذاشته شده را با یک قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری روغن مایه و کمی زعفران خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله نهم
بعد از استراحت دوم، روی خمیرها را با برس از مواد رومال آماده شده می زنیم و بعد با انگشت هامون شروع به طرح دادن روی خمیر می کنیم.
مرحله دهم
برای این کار ابتدا یک دایره با دور خمیر با فشار انگشت هامون ایجاد می کنیم و بعد مطابق تصویر بالا خطوط ضربدری ایجاد می کنیم.
مرحله یازدهم
در انتها به دلخواه کمی کنجد روی نان ها می پاشیم و برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه می گذاریم تا بپزد. حتما ظرفی حاوی آب جوش داخل فر بگذارید این کار در لطافت نان ها خیلی مؤثر است.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه نان ها کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و پس از خنک شدن کامل به همراه کره و مربا برای صبحانه سرو می کنیم. با این مقدار مواد گفته شده می توانید تعداد دو عدد نان پیده خوشمزه و ترکیه ای درست کنید.